Okul temizliği öğretmen ve idarecilere kaldı
Batman'da temizlik görevlisi bulunmayan bir okulun temizliğinin öğretmen ve idareciler tarafından yapılması tepkilere neden oldu.
2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılmasının üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen Batman’da bazı okullarda hâlâ temizlik görevlisi olmayınca, okul temizliği öğretmen ve öğrencilere kaldı. Yaşanan duruma tepki gösteren veliler, söz konusu okula veya okullara bir an önce temizlik görevlisi temin edilmesini istediler.
Temizlik görevlisinin olmadığı okullardan biri de Yeni Mahalle İlkokulu. Temizlik görevlisinin olmadığı okulda, bakım ve temizlik işlerinin okulun öğretmen ve idarecileri tarafından yapılıyor.
Öğretmen ve idareciler, yüzlerce öğrencinin bulunduğu okulda çocukların sağlıklı bir ortamda ders görmeleri için her gün okul dağılışında gönüllü olarak temizlik yapıyor.
Yaşanan bu duruma tepki gösteren Okul Aile Birliği Başkanı M. Sıddık Şimşek, okullardaki sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.
Okulda hizmetli olmadığından dolayı temizlik işlerinin öğretmen ve idarecilere kaldığını vurgulayan Şimşek, “Okul velileri adına bu ayıbın sorumlularını göreve davet ediyorum. Eğitim-öğretimde 3'üncü haftaya girilmesine rağmen hâlâ okullara temizlikçilerin gelmemesinden dolayı her gün gönüllü 8-10 öğretmen ve idareci, okul dağılışından sonra sınıf, wc, koridor ve merdivenler olmak üzere okulun tamamını yıkıyorlar. Bu ayıbın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Sabahtan akşama kadar idareci ve öğretmenlerimiz zaten yoğun bir çalışma içerisindeler. Bunun yanında birde okul temizliği binince bitkin halde eve gidiyorlar. İvedilikle temizlikçi alınıp buna son verilmelidir.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 02EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 03ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 04KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 05BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 06Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 07YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 08METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 09GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 10VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 11VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 12İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 13PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 14BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 15AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ




Henüz Yorum yok