Mahrumiyet iki ay sonra bitti
4 metre kar kalınlığının olduğu Sason ilçesine bağlı karayün mezrasının yolu ancak 2 ay sonra açılabildi. 2 aydır mezrada mahsur kalan köylüler yolun açılmasıyla büyük sevinç yaşadılar.
KAR KALINLIĞI 4 METRE
Son yılların en yoğun kar yağışına tanık olan Sason ilçesinde bazı köylere ancak 2 ay sonra ulaşılabildi. Yoğun kar yağışı ve zorlu coğrafik koşulları nedeniyle uzun süredir yolu açılamayan Karayün mezrası’ın yolu dün yol açma ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde açılabildi. İki aydır dünyayla bağlantıları kopuk şekilde yaşayan köylüler, iki aylık mahrumiyetin sona ermesini mutlukla karşıadı. Her yıl aynı sorunu yaşadıklarını dile getiren mezra sakinleri, gıda önlemi aldıkları için yemek sıkıntısı çekmediklerini ancak elektrik kesintisi dolayısıyla dış dünyadan kopuk yaşadıklarını ifade ettiler.
ANCAK ULAŞABİLDİK
Yol açma çalışmaları ile ilgili bilgi veren Sason kaymakamı Tekin Dündar, Karayün mezrası ile yuvalar mezrasına yeni ulaşabildiklerini belirtti. Kaymakam Dundar “Bu mezralarımıza 4 metreyi aşan kar yağdı.çoğ zorlu ve dağlık alanlarda bulunan yerleşim yerlerine iş makinalarımız ulaşamıyordu.2 mezramızın yolunun açılması için ekiplerimiz 1 hafta aralıksız çalıştılar. Ve nihayet bu iki mezramıza ulaşabildik” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok