
Köylüler DEDAŞ ekibini köye sokmamakta direniyor
Batman merkeze bağlı Yeniköy köyü, Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinlerinin eylemleri ikinci gününde devam ediyor. Elektrik sayaçlarının direklere takılmasına izin vermeyen köy sakinleri, DEDAŞ ekibini köye sokmamakta direniyor.
Dün sabah saatlerinde DEDAŞ ekipleri, elektrik yenileme çalışması kapsamında Zorköy mezrasına gitti. Elektrik sayaçlarının direklere takılmasına tepki gösteren köy sakinleri, DEDAŞ çalışanlarını köyden çıkarıp karayolunu yolunu bir süreliğine trafiğe kapattı.
Yaptıkları eylemi ikinci gününde de sürdüren yaşlı-genç, çoluk-çocuk köy halkı, DEDAŞ ekibini köye sokmamakta direniyor. Yaşanan olay üzerine çok sayıda jandarma ekibi ile birlikte köye giden Dicle EDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek ve İl Müdürlüğü yöneticileri, köy sakinlerini ikna etmeye çalıştı.
“İki gündür eylemimizi sürdürüyoruz”
Köy sakinlerinden Ahmet Ağar, Dicle EDAŞ’ın çıkarmış olduğu yeni uygulamanın bir haksızlık olduğunu belirterek, “Dicle EDAŞ çıkarmış olduğu yeni uygulamayı bizim köyde başlatmak istiyor. Bizler buna karşıyız. Bu hukuksuz bir uygulamadır ve bizler bu uygulamayı protesto ediyoruz. Bu uygulamanın önce merkezden başlatılıp, daha sonra köylere yapılmasını istiyoruz. İki gündür burada eylemimizi sürdürüyoruz. Tüm işimizi bırakmak zorunda kaldık. Bizler huzursuzluğun çıkmasını istemiyoruz.” diye konuştu.
Genel müdürlük onay verirse anlaşma sağlanacak
Öte yandan saatler süren ikna çalışmaları sonucunda köy sakinleri ile Dicle EDAŞ İl yöneticileri, Genel Müdürlüğünün de onay vermesi halinde bir anlaşmaya vardı.
Köy sakinleri, Dicle EDAŞ İl yöneticileri ile elektrik faturaların sabit ücretlendirme olması halinde sayaçları elektrik direklerine vurabilecekleri anlaşmasına vardı. EDAŞ İl yöneticileri, anlaşmayı görüşmek için Genel Müdürlüğe iletmek üzere jandarma ekibi ile birlikte köyden ayrıldı.
Anlaşmaya varılmadığı takdirde jandarmanın zor kullanmak zorunda kalacağı tahmin ediliyor.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 0250 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 03İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
- 05İLK ASFALT SERİMİ YAPILDI
- 06Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
- 07PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!
- 08“BAHAR MEVSİMİ, ASTIM VE ALERJİYİ TETİKLİYOR”
- 09TPAO Batman Bölge Müdürü KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 10GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 11‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 1252 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 13TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 14BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 15AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok