
"İNGİLİZCE SERBEST, KÜRTÇE YASAK!"
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kapsamında Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.
Milletvekili Oduncu, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi’nin 2025 bütçe görüşmeleri sırasında ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ sözünün İngilizce çevirisine izin verilirken, Kürtçesi Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından mikrofon kapatılarak engellendi. Milletvekili Oduncu, sona yaklaşan bütçe görüşmeleri boyunca 2025 yılı bütçesinin halkçı bir bütçe olmadığı eleştirilerini dile getirdiklerini belirterek, “Bu bütçe halkın değil; bu bütçe kadınların, gençlerin, çocukların, işçilerin, emeklilerin, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin, tüm ötekileştirilmişlerin değil; halkın alın terini savaş baronlarına, faiz lobilerine ve iktidarın rant imparatorluğunu besleyen odakların bütçesidir. Her evde işsiz sayısı artarken bu bütçede işçiye çözüm olacak herhangi bir adım yok. Peki, ne var? Savaş, sermaye ve saray var.
Cumhurbaşkanlığına 2025 yılı merkezî yönetim bütçesinden 16 milyar 928 milyon 146 bin lira ödenek ayrıldı yani Cumhurbaşkanlığı 2025 yılında günde en az 2.800 asgari ücret harcayacak. İşçiye, emekliye, gence kaynak yok ve inansanız da inanmasanız da milyonlar sofrasına ekmek koyamıyorken bir kişi sarayda bu bütçeyle gününü gün edecek; bu hak değil, adalet hiç değil. Saraylarınız çoğaldı, halkın sofrası küçüldü. Milletin ekmeğiyle oynayanlar kendi lükslerinden vazgeçemiyorlar; koruma orduları, milyonluk araçlar başta olmak üzere israf tam gaz devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 0250 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 03İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
- 05İLK ASFALT SERİMİ YAPILDI
- 06Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
- 07PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!
- 08“BAHAR MEVSİMİ, ASTIM VE ALERJİYİ TETİKLİYOR”
- 09TPAO Batman Bölge Müdürü KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 10GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 11‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 1252 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 13TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 14BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 15AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok