
BATMANLILAR SIFIR ATIK KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI
BATMANLILAR SIFIR ATIK KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ Batman’da yaygınlaştırılıyor.
Yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle büyük çalışmalara imza atan Batman Belediyesi, atıkların geri kazanımının sağlanması ve kente katma değer kazandırmak için Batman’ın farklı noktalarına geri dönüşüm kutuları yerleştiriyor.
Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Sıfır Atık Projesi kapsamında geri kazanabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile ilgili kentin 4 farklı noktasına 7 farklı atığın aynı anda atılabileceği (Kâğıt Atıklar, Plastik Atıklar, Cam Atıklar, Metal Atıklar, Elektrikli ve Elektronik Atıklar, Bitkisel Atık Yağ ve Atık Piller) mobil atık kutusu yerleştirdi.
Batmanlıların geri dönüşen atıklara her geçen gün hassasiyetin artığını, vatandaşların her geçen gün bilinçlendiğini ifade eden Batman Belediyesi: “Okullarda yaptığımız çalışmalarda öğrencilere hangi atığı hangi kutuya atmaları konusunda bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bunun geri dönüşünün sağlanması bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimizin yanı sıra vatandaşlarımız da atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda oldukça duyarlı. Hangi ürünü hangi kutuya atmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Örneğin bir metali kağıt bölümüne atmıyorlar. Bir cam şişeyi gıda atığı bölümüne atmıyorlar” ifadelerinde bulundu.
Kutuların Batman geneline yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 02Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 03BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 04HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 05‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 06İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 07İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 08VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 09ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 10MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
- 11MADDE BAĞIMLILARINA YÖNELİK TEDAVİ KOMPLEKSİ
- 12ŞÜPHELİ ARAÇTA ARAMA YAPILDI
- 13Batman Belediyesinden madde bağımlılığına karşı kültürel seferberlik
- 14DİŞ HASTANESİ 2026'DA HİZMETTE
- 15ZORAVA'NIN KAYIP HİKAYESİ
Henüz Yorum yok