
Kantin işletmecileri, can suyu paketi istiyor
Kantinciler Federasyonu Batman İl Temsilcisi Sıddık Biçim, “Bağ-Kur primi, SGK, vergi borcu, elektrik, su, doğalgaz borçları birikti, kredi kartlarımız doldu taştı. Devletten bize nefes aldıracak bir can suyu paketine ihtiyacımız var” dedi.
Tüm Kantin Kafeterya Büfe Çay Ocağı ve Yemekhane İşverenleri Sendikası ve Türkiye Kantinciler Federasyonu Batman İl Başkanı Mehmet Sıddık Biçim, yaşadıkları sorunlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Kantin işletmecilerinin nefes alamayacak durumda olduğunu belirten Biçim, okulların kısmen açılmasına rağmen kantinlerin kapalı olduğunu anımsattı.
Okulların açılmasına sevinemediklerini ifade eden Biçim, “Okullar açıldı, açılacak derken 13 Mart tarihinden itibaren kapalı olan okullar önce 30 Ağustos'ta açılacak dendi tekrar ertelendi. 21 Eylül'de açıldı ama sadece okul öncesi ve 1. sınıflar için seyreltilmiş şekilde okullar açıldı. İş yerlerimizi açabileceğiz diye sevinirken, bakanlıktan ucu açık bir şekilde kantinlerin kapalı kalması, açtırılmaması için yeni bir yazı geldi. Peki, kantinci ne yapacak?” diye sordu.
Ailelerinin ihtiyacını karşılayamayacak duruma geldiklerini vurgulayan Biçim, “160 gün çalışıp 365 gün geçinen bizler bu süreçte, Bağ-Kur primi, SGK borcu, vergi borcu, elektrik, su, doğalgaz borçları birikti. Kredi kartlarımız doldu taştı, ödeyemez durumdayız. Ev kirası, mutfak giderleri de cabası. Kantin çalışanlarının ailelerinin sağlığı bozulma seviyesine geldi. Ailemizin ihtiyaçlarını karşılayamamak psikolojimizi bozdu. Ne yapacağımızı şaşırdık. 7 aydır çalışamıyoruz, gelir yok borç birikti. Anayasanın 173. Maddesi, esnaf ve sanatkârların korunması kanununda bu hak bize verilmiş. Devletten bize nefes aldıracak bir can suyu paketine ihtiyacımız var. 50 bini hibe geri kalanı bir yıl ödemesiz olmak üzere 100 bin TL devlet destekli krediye ihtiyacımız var.” diye konuştu.(İLKHA)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 0114 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 02BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 03BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 04BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 05 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 06Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 07Temizlik ekipleri sahada
- 08SÜPER LİG ÖNCESİ MORAL DEPOSU : 9 MADALYA
- 09“HEPİMİZ AYNI GEMİDE YAŞIYORUZ”
- 10Petrolspor galibiyetle başladı! 2-1
- 11AK PARTİ BATMAN'DA BİRLİK VE HİZMET MESAJI VERDİ
- 12Batman’da otomobil ile motosiklet çarpıştı, 8 kişi yaralandı
- 13DİNÇ VE YILDIZ AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 14SAADET PARTİSİ'NDE MEHMET FIRAT YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ
- 15MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU: VALİMİZİN YANINDAYIZ
Henüz Yorum yok