Kuşlar Aç Kalmadı
Soğukta aç kalan kuşlara yem takviyesi yapıldı
Çevre gönüllüleri, kar yağışı nedeniyle karnını doyuramayan kuşlara sahip çıkarak doğaya yem bıraktı.
Batman çevre gönüllüleri kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorluk çeken kuş türlerine sahip çıkmak için harekete geçti. Çevre gönüllüleri Recep Kavuş, Hasan Argünağa ve beraberindekiler park ve bahçeler gibi kanatlı hayvanların sıklıkla görüldüğü bölgeye giderek, hayvanların rahatça ulaşabilmesi için karton, naylon üstüne ve tel örgülere yem bıraktı.
"AZ DA OLSA HAYVANLARA BU HAVADA KATKI SUNUYORUZ"
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Batman çevre gönüllüleri Recep Kavuş ve Hasan Argünağa, "Batman ve çevresine yağan kar ile birlikte yaban hayvanlarının yaşam alanı karla kaplandı. Bu alanlarda yaban hayvanları ve kuşlar kardan dolayı beslenmekte ciddi sıkıntılar çekiyor. Biz de ekip olarak harekete geçip marul, ekmek ve lahana gibi malzemelerden oluşan yemleri alarak, doğal ortama bırakıp yaban hayvanlarının ve kuş türlerinin beslenmeleri için az da olsa katkı sunuyoruz" dedi.
Kavuş ve Argünağa, avcılara da uyarılarda bulunarak, "Batman merkez ve ilçelerindeki kar yağışının ardından toprak karla kaplandı. Bu nedenle kent merkezinde ve özellikle Batman çevresinde beslenmeye çalışan yaban hayvanlarının olduğunu bilen bilinçsiz avcılar bu durumu fırsata çevirip avlanmaya çalışıyor. Biz çevre gönüllüleri olarak yaban hayvanlarını düşünüp yem veriyoruz, onlar ise tersini yapıp avlıyorlar, bu duruma son vermelerini ve aynı hassasiyeti göstermelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 0130 MİLYON EKMEK DAĞITILDI
- 02KIZILAY EKİPLERİ BELEDİYEDE KAN BAĞIŞI ALDI
- 03ÖZ BELEDİYE-İŞ SENDİKASINDAN İŞÇİ SINIFINA ÇAĞRI
- 04Belediyede 80 personel alımı için kura çekimi yapıldı
- 05Başkan Çiftçi'den Vergi Dairesi Müdürü’ne ziyaret
- 06İl Başkanı Şahsi, Mobil Narkotik Eğitim Aracını ziyaret etti
- 07CANSUYU’NDAN GAZZE’YE DESTEK
- 08HAVUZ VE ŞELALELERİN BAKIMI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 09VALİ CANALP, SAHA İNCELEMELERİNDE BULUNDU
- 10KORİK MAHALLESİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI
- 11ERKÖKLÜ’YE YENİ ULAŞIM GÜZERGÂHI
- 12İL BAŞKANI YILMAZ “BM, SOYKIRIMA ARTIK SESSİZ KALAMAZ”
- 13Atatürk Ortaokulu’ndan Gazze’ye Destek Kermesi
- 14
- 15102. YIL KUTLAMALARI KABUL TÖRENİ İLE SONA ERDİ




Henüz Yorum yok