Sağlık çalışanlarının iptal edilen yıllık izinleri gelecek yıla devredildi
Covid-19 pandemisiyle mücadele içerisinde bulunan sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edildiğini anımsatan Yalçın, salgın sürecinde uzun ve yorucu çalışma süreleri ve ağır iş yükü altındaki sağlık çalışanlarının mağdur edildiklerini söyledi.
Yalçın, “Sağlık-Sen, yıllık izinlerini kullanamayan sağlık çalışanlarının izinlerinin 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle iptal edilmemesi için Sağlık Bakanlığı’na ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunmuş ve konuyu yargıya taşımıştı. Sağlık Bakanlığıyla yapılan görüşmelerde de yıllık izinler konusu sürekli gündeme getirilmişti. Sağlık-Sen’in yapmış olduğu girişimleri sonucunda, Covid-19 salgını nedeniyle yıllık izinlerini kullanamayan ve yayınlanan genelge ile iptal edilen sağlık çalışanlarının yıllık izinleri, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı yazı ile 2021 yılına aktarılacak.” dedi.
Açıklamasının devamında Yalçın, “Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yazıyla, 657 sayılı Kanunun 4/A ve 4/B maddeleri kapsamında çalışanların, 663 sayılı KHK’nın 45/A (3+1) kapsamına göre istihdam edilenlerin, aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının, vekil ebe ve hemşirelerin, sözleşmeli il yöneticileri, sağlık tesisi yöneticilerinin yıllık izinleri 2021 yılına devredilmiştir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 02İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 03NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 04BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 05EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 06BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 07KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 08‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 09CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 10Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 11İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 12“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”
- 13MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANTISI YAPILDI
- 14BESO’dan Karz-ı Hasen Destek Sandığı Girişimi
- 15ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA




Henüz Yorum yok