BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, resmi belgeleri kamuoyuyla paylaşarak kentin içme suyunun Sarım Havzası’ndaki madencilik faaliyetleri nedeniyle geri dönüşsüz biçimde kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
RESMİ BELGELER TEHLİKEYİ ORTAYA KOYUYOR'
Argunağa, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kılıçlı Köyü’nde başlatılan maden çalışmalarının, Batman’ın can damarı olan Silvan ve Dibni barajlarını doğrudan tehdit ettiğini belirtti. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) hazırladığı resmi raporlarda da bu faaliyetlerin “su kirliliğine yol açacağı” açıkça ifade edilmesine rağmen bölgede sondajların sürdüğünü vurguladı. Argunağa’nın basınla paylaştığı DSİ yazılarında çarpıcı tespitler yer aldı. Argunağa, “Tüm bu resmi belgeler, kamuoyuna sunulan ‘ÇED gerekli değildir’ kararlarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor. Yetkililer kendi kurum raporlarına rağmen göz yumuyor” dedi.
MUSLUKLARDAN ZEHİR AKABİLİR
Basın açıklamasında halkı da uyaran Argunağa, şunları kaydetti : “Batman’ın musluklarından akacak su, zehir taşıma riskiyle karşı karşıya. Bu yalnızca bir su meselesi değil; halk sağlığını, ekolojik dengeyi ve gelecek kuşakların yaşam hakkını tehdit eden bir yıkımdır. DSİ’nin kendi resmi belgeleri ‘su kirliliği yaratır’ diyorken bu projeye izin verilmesi, halkın sağlığıyla açıkça oynamaktır.” Açıklamasının sonunda Argunağa, halkı duyarlılığa çağırarak, “Bugün sessiz kalınırsa, yarın Batman’ın musluklarından akan su zehir olabilir. Su, yaşamdır; suyun kirlenmesi yaşamın kirlenmesidir. Batman’ın suyu kirletilemez, Batman’ın yaşam hakkı gasp edilemez” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Binlerce yıllık mağaralar turizme açıldı
- 02BATMAN HAVALİMANI’NDAN ÇİFTE REKOR
- 03TOPRAKSIZ TARIM EĞİTİMİ TAMAMLANDI
- 04NARİN NASIROĞLU BİLİM MERKEZİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR
- 05“Okul Yolu, İrfan Yolu” Projesiyle okullar güzelleşiyor
- 06MUHTARLAR SAHADA, ÇÖZÜM MASADA
- 07MİNİK ELLER PARKLARI TEMİZLEDİ
- 08BATMAN’DAN ROBOSKİ İÇİN ADALET HAYKIRIŞI
- 09Mehmet Salih Kaplan: “Esnaf için yeniden yola çıktık”
- 10“BU GECE KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN FIRSATTIR”
- 11ARAÇ HIRSIZLIĞI OLAYINDA 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 12“2025 YILINDA TOPLUMSAL BARIŞ ÖNCELİĞİMİZ OLDU”
- 13Esnafın güvenliği için indirim protokolü imzalandı
- 14Camiye giderken araba çarpan kişi hayatını kaybetti
- 15BATMAN’DA TARIMSAL ÜRETİM GÜÇLENİYOR: DENETİMLER SIKI, YATIRIMLAR ARTIYOR




Henüz Yorum yok