“Emeğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz”
Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Türk-İş Konfederasyonu’nun eylem kararına destek vererek, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü giriş kapısı önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.
“Emeğimize, onurumuza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” mesajıyla bir araya gelen sendika üyeleri, açıklamanın ardından işbaşı yaptı. Petrol-İş Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, kalabalık bir grup emekçinin katıldığı açıklamada, kamu işçilerine reva görülen ücret teklifinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Akkuş, hükümetin üç ay boyunca masaya teklif getirmediğini hatırlatarak, “Geçim şartları ağırlaştı dedik, görmezden geldiniz. Sabırla çözüm bekledik, sonunda ise zar zor bir teklif sundunuz. Bu teklif, emeğimizi yok saymaktır!” dedi.
“ZORDAYIZ, GEÇİNEMİYORUZ!”

Ücretlerin temel ihtiyaçları bile karşılamaya yetmediğine dikkat çeken Akkuş, “Maaşlarımızla bir haftayı bile çıkaramıyoruz. Kiralar uçtu, faturalar kabardı, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı kulaklarını tıkamış, halktan ve emekçiden kopmuştur. Bu sadece kamu işçisinin meselesi değil, bu ülkenin adalet ve sosyal barış meselesidir. Beklemeye tahammülümüz kalmadı. Biz alın terimizle bu ülkeye değer katıyoruz. Hükümet de sosyal devletin gereğini yapmalı, süreci uzatmadan adil bir çözüm getirmelidir. Artık yeter! Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Onurlu bir yaşam, adil bir ücret, güvenceli bir gelecek istiyoruz. Bugün burada iş yerlerimizin önündeyiz, yarın alanlardayız!” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından katılımcılar 10 dakikalık oturma eylemi yaptı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 02Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 03Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
- 04Batman Çayı’nda Acı Olay: Genç Hayatını Kaybetti
- 05TATİLCİLERE SAHTE REZERVASYON UYARISI
- 06BATMAN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 07Sinan Salim’e Genç ASKON’da Üst Düzey Sorumluluk
- 08Objektif Gazetesi`nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu`na Ziyaret
- 09Kardelen Mahallesi’nde Gençler Mahalle Buluşması
- 10Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
- 11Batmanlı Oyuncu Ahmet Özdaş, "Sumud" Dizisinde Süleyman Karakteriyle Beğeni Topladı
- 12İHSAN TAŞ’TAN ÇEVRE DOSTU “YEŞİL SET” PROJESİ
- 13Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 14NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 15PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ




Henüz Yorum yok