
“Bayramımız sağlıklı olsun”
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, Kurban bayramında sağlıklı beslenme ve kurban ibadetinin insana ve çevreye zarar vermeden eda edilebilmesinin önemine dikkat çekti.
Sünger, şu uyarılarda bulundu: “İslam dininin önemli vecibelerinden biri olan kurban ibadetinin insana ve çevreye zararı olmadan eda etmek için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Kurban kesiminin gerekli dini hükümlere uygun sağlık ve çevre şartlarına bağlı kalarak ortam koşullarının hijyenik hale getirilmesi, başta hayvanlardan insanlara geçen (zoonotik) hastalıklar olmak üzere, sağlık, çevre sağlığı, temizlik, etin işlenmesi, pişirilmesi, tüketilmesi, sakatatların çöpe atılmaması, sokak hayvanlarına verilmemesi çevre ve toplum sağlığının korunması açısından önem arz etmektedir” dedi.
Sağlıklı beslenmeye de işaret eden Sünger, şöyle devam etti: “Bayramında sağlıklı beslenme temel prensiplerinin, yiyecek seçiminin, porsiyon kontrolünün ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp her zaman özen gösterilmelidir. Bayram sabahı Kurban kesme telaşı olanlar kahvaltı öğününü atlayabilmektedir, bu yüzden mümkün olduğunca kahvaltı yapmaya özen gösterilmelidir. Beslenmemize dikkat edelim ve sağlığımızı koruyalım ki, bayramımız sağlıklı olsun.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Petrolspor galibiyetle başladı! 2-1
- 02AK PARTİ BATMAN'DA BİRLİK VE HİZMET MESAJI VERDİ
- 03Batman’da otomobil ile motosiklet çarpıştı, 8 kişi yaralandı
- 04DİNÇ VE YILDIZ AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 05SAADET PARTİSİ'NDE MEHMET FIRAT YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ
- 06MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU: VALİMİZİN YANINDAYIZ
- 07RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI HİZMETE AÇILIYOR
- 08PADİR: HAKSIZ TUTARLAR GERİ ÇEKİLSİN
- 09YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATINDA İNCELEME
- 10YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARI KURULUYOR
- 11Kayıp yakınları Ali Gündüz'ün akıbetini sordu
- 12ARACA METAMFETAMİN BASKINI!
- 13TÜGVA BATMAN YAZ OKULLARI TAMAMLANDI
- 14“ALTYAPISI OLMAYAN BİR KENT, ÜST YAPISIYLA AYAKTA KALAMAZ”
- 15ÜRETİME ENTEGRE MODELİ ÖNERİSİ
Henüz Yorum yok