Çocuklar Harçlıklarını Sudan Çıkarıyorlar
Bu çocuklar harçlıklarını sudan çıkarıyorlar
Batman ’da küçük yaştaki çocuklar ve gençler sıcak yaz günlerinde kaldırımlarda kurdukları küçük tezgâhlarda su satarak okul harçlıklarını çıkartmaya çalışıyorlar.
Şehir merkezindeki kalabalık caddelerde, otobüs ve minibüs duraklarında ve parklarda su satan çocuklar, günde 15-30 TL para kazanıyorlar.
Yaşıtlarının oyun oynadığı ve gün boyunca gezip dolaştığı çocuklar, sabahtan akşama kadar su satarak okul harçlıklarını çıkartıyorlar.
Harçlıklarını çıkarmak ve aile ekonomisine katkı sağlamak için su sattıklarını belirten çocuklar, bu yıl dünyada ve ülkemizde etkili olan Covid 19 salgınından dolayı işlerinin önceki senelere göre azaldığını belirttiler.
Coronavirus süreci boyunca çalışamadıklarını, sürekli evde vakit geçirmek zorunda kaldıklarını dile getiren çocuklar,yaz günlerinde evimşze katkı sağlamak için su satıyoruz.
Saat 11.00'da su satmaya başladığını belirten Çocuk, “Arada bir fırında, lokantada falan çalışıyordum. Şimdi de su satarak harçlığımı çıkarmaya çalışıyorum. Günde bazen 2 koli su satıyorum. Günde 30 lira kazanıyorum. İşlerimiz güzel millet bizden su alıyor. Allah'a çok şükür.” dedi.
Sabah saat 07.00’da uyandığını, kahvaltı yaptıktan sonra çarşıya gelip satmak için su aldığını ifade eden başka bir çocuk , “Akşama kadar su satıyorum. Akşam da eve gidiyorum. Günde 15-20 TL para kazanıyorum. Akşama kadar 2 koli su satabiliyorum. Ailem de harçlığımı çıkarmam için bana destek oluyorlar.Sabah 07.00’da kalkıyoruz, kahvaltımızı yaptıktan sonra çarşıya geliyoruz. Gidip su satın alıyoruz ve satın aldığımız suları satıyoruz. Harçlığımızı su satarak kazanıyoruz. Bu sene Coronavirus salgınından dolayı zabıtalar su satmamıza izin vermiyor. Bu sene virüsten dolayı hiç çalışamadık hep evdeydik. Biz de çalışıp harçlığımızı çıkarmak istiyoruz Evde çalışacak benden büyük abilerim olmadığı için ben çalışıyorum.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok