Batmanlı çiftçilere eğitim verildi
Batman'ın Beşiri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü uzman personelleri tarafından Yontukyazı köyü ve İkiköprü beldesinde çiftçilere antepfıstığı ve pamuk ile ilgili eğitim çalışması yapıldı.
Antepfıstığı Geliştirme Projesi kapsamında Yontukyazı köyündeki antepfıstığı yetiştiriciliği yapan çiftçilere yönelik bilgilendirme ve uygulamalı eğitim toplantısı yapıldı.
Beşiri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Uras çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, Beşiri'de antepfıstığının yoğun olarak bulunduğunu, üreticilere yönelik uzmanlar tarafından yetiştiricilik konusunda; verimi artırma, aşılama, bakım, gübreleme, hastalık ve zararlılara karşı mücadele konularında bilgi verildiğini ve çözüm bulunması noktasında destek sağlanacağını belirtti.
Eğitim sonunda da soru cevap şeklinde çiftçilere uygulamalı aşı konusunda bilgi verildiğini aktaran Uras, ayrıca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde antepfıstığı yetiştiriciliği kursunun da devam ettiğini kaydetti.
Beşiri Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Servet Yıldırım tarafından İkiköprü beldesinde pamuk üreticisi çiftçiler, pamukta bulunan 'yeşil kurt'a karşı bilgilendirildi.
Beşiri'ye bağlı İkiköprü beldesinde pamuk yetiştiricilerine pamuk ile ilgili verim, hastalık, zararlılar ile mücadele konusunda teknik personeller tarafından bilgi verildi.
Eğitimde, üreticilerin pamukta özellikle 'yeşil kurt' konusunda dikkatli olmaları istenirken, ekonomik zarar eşiğine gelen yerlerde tavsiyeli bitki koruma ürünleri ile mücadele yapmaları gerektiğine vurgu yapıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 02Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 03Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 04İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 05ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 06Güzellik sektörüne yeni soluk
- 07VALİ YARDIMCISI TANRISEVEN’E ANLAMLI ÖDÜL
- 08PETROLSPOR’DA YENİ DÖNEM : TAKIMIN EMANETİ SELÇUK ŞAHİN’E
- 09“DESTEK VERMEK İÇİN SES GEREKMEZ”
- 10DBP KONGRE SÜRECİNİ DUYURDU
- 112 KİLO KOKAİN, 11 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 12İHD Batman Şubesi’nden “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” Çağrısı
- 13ŞANSİ'DEN HEMŞEHRİ VALİYE ZİYARET
- 14BATMAN VE TÜRKİYE’NİN GURURU ÖĞRENCİLER MEMLEKETLERİNE DÖNDÜ
- 15MHP'DE TEŞKİLAT TOPLANTISI




Henüz Yorum yok