
Kanserde erken tanı çok önemlidir
İl Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Hulusi Şahin’in eşi Gönül Elçileri Batman Temsilcisi Ebru Şahin, Vali Yardımcısı Tuğba Polat, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, sağlık çalışanları ve kadınlar katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Uğur Karabat, Batman’da kanser taramalarına yönelik yapılan çalışmalara ilişkin genel bir bilgilendirmede bulundu.
Karabat, Gezici Mobil Tarama aracının yanı sıra KETEM ve Aile Hekimlerince ücretsiz olarak halka yönelik kanser taramalarının (meme, serviks, kolon kanseri) yapılmakta olduğunu söyledi.
Ardından Vali Yardımcısı Tuğba Polat bir konuşma yaparak, erken tanının önemine dikkat çekti. Polat, ücretsiz olarak verilen sağlık hizmetinden kadınların faydalanmasını istediklerini söyledi.
Meme kanseri olan Ebe Burcu Karamut da konferansta kanserle mücadelesinden kesitler paylaştı.
Daha sonra konferansta bir konuşma yapan Gönül Elçileri Batman Temsilcisi Ebru Şahin, yüzyılın en kötü hastalıklarından bir tanesinin kanser olduğuna işaret etti.
Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu sebeple kadınlar için yapabileceğimiz en güzel ve etkili proje kanser taramalarıdır. Sağlık Bakanlığı bu konuda ülkemizin her tarafından çok önemli çalışmalar yürütmektedir. İlimizde meme, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanserleri için tarama programları yürütülmektedir. Sağlık kurumlarımızda halkımıza yönelik yürütülen kanser taramaları ağrısız, kısa süreli ve tamamen zararsız yöntemlerle gerçekleştirilmektedir. Kanserde erken tanı önem taşımaktadır. Önce Biz kadınlar sağlıklı olacağız ki, gelecek nesillerimiz ve Türkiye sağlıklı olsun. Sizleri öncelikle kendiniz ve sevdikleriniz için 10 dakikanızı ayırıp bu taramaları yaptırmaya davet ediyoruz.”
Konferansa davet edilen Dr. Öğretim Üyesi Elif Okşan Çalıkoğlu ise; Kanser ve kanserde erken tanı, kanser türleri, kanserden korunmanın yolları, kadınlarda ve erkeklerde sıklıkla görülen kanser türleri, tedavi süreci gibi konu başlıkları ile ilgi detaylı bir sunum paylaştı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 02GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 03Belediye, park ve bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
- 04Afrodit İç Giyim’de Okul Hareketliliği Başladı
- 05UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 06BAT-RAY TANITILDI
- 07ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 08BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 09HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 10TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 11BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 12Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 13BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 14HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 15HEDEF 3’TE 3!
Henüz Yorum yok