BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, resmi belgeleri kamuoyuyla paylaşarak kentin içme suyunun Sarım Havzası’ndaki madencilik faaliyetleri nedeniyle geri dönüşsüz biçimde kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
RESMİ BELGELER TEHLİKEYİ ORTAYA KOYUYOR'
Argunağa, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kılıçlı Köyü’nde başlatılan maden çalışmalarının, Batman’ın can damarı olan Silvan ve Dibni barajlarını doğrudan tehdit ettiğini belirtti. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) hazırladığı resmi raporlarda da bu faaliyetlerin “su kirliliğine yol açacağı” açıkça ifade edilmesine rağmen bölgede sondajların sürdüğünü vurguladı. Argunağa’nın basınla paylaştığı DSİ yazılarında çarpıcı tespitler yer aldı. Argunağa, “Tüm bu resmi belgeler, kamuoyuna sunulan ‘ÇED gerekli değildir’ kararlarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor. Yetkililer kendi kurum raporlarına rağmen göz yumuyor” dedi.
MUSLUKLARDAN ZEHİR AKABİLİR
Basın açıklamasında halkı da uyaran Argunağa, şunları kaydetti : “Batman’ın musluklarından akacak su, zehir taşıma riskiyle karşı karşıya. Bu yalnızca bir su meselesi değil; halk sağlığını, ekolojik dengeyi ve gelecek kuşakların yaşam hakkını tehdit eden bir yıkımdır. DSİ’nin kendi resmi belgeleri ‘su kirliliği yaratır’ diyorken bu projeye izin verilmesi, halkın sağlığıyla açıkça oynamaktır.” Açıklamasının sonunda Argunağa, halkı duyarlılığa çağırarak, “Bugün sessiz kalınırsa, yarın Batman’ın musluklarından akan su zehir olabilir. Su, yaşamdır; suyun kirlenmesi yaşamın kirlenmesidir. Batman’ın suyu kirletilemez, Batman’ın yaşam hakkı gasp edilemez” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club
- 02VALİ CANALP, YETİM ÇOCUKLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 03KEŞFET VE PARLA PROJESİ DEVAM EDİYOR
- 048 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Mücadele, Birlik ve Dayanışmayı Yükseltelim!
- 05BATMANDA 25 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
- 06BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 07HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 08MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 09KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 10HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 11BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 12BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 13CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 14KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 15EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU




Henüz Yorum yok