HASANKEYF BESİCİLERİ ÇARESİZ
HASANKEYF BESİCİLERİ ÇARESİZ
12 Bin yıllık tarihi olan Hasankeyf ilçesi, Ilısu barajı nedeniyle sular altında kalacağından dolayı boşaltıldı. Ama farklı nedenlerle evlerini boşaltmayıp bekleyenler var.
Evlerini boşaltmayanların bir kısmı besici aileler. Hasankeyf’te küçükbaş ve büyükbaş hayvan besleyen Hasankeyfliler çaresiz olduklarını ifade ederek, yetkililerden sorunlarını çözmesini bekliyorlar.
Hasankeyfli Besicilerden İbrahim Türkan sorunlarını şöyle ifade etti. “ Yeni Hasankeyf’te bizlere ev verildi. Ama hayvanlarımız için bizlere yer verilmediğinden, hayvanlarımızı burada bırakıp gidemiyoruz. Hayvanlarla birlikte burada kalıyoruz. Yetkililerinden bu sorunumuzu çözmelerini bekliyoruz. Hayvanlarımız için de bizlere Hasankeyf’e yakın bir yer verilmesini istiyoruz.”
Gülay Baytar ise şunları söyledi. “ Mevzuat gereği yeni Hasankeyf yerleşkesinde hayvan besleyemeyeceğimiz söylendi. Bizim gibi besici olan yaklaşık 15 aile var. Bizlere yeni Hasankeyf yerleşim merkezine yakın bir yerde hayvanlarımızı besleyebileceğimiz bir yer tahsis edilmesini talep ediyoruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesiniz istiyoruz.” Dedi.
Baytar koşmasının devamında şu ifadelere yer verdi : " Besicilik işletmemizin sermayesi 150.000.00 TL civarında. Ülke ekonomisine katkımız var. Buna rağmen Yeni Hasankeyf'e yakın bir yerde besicilik imkanı bize verilmiyor. Bu gidişatla geçim kaynağımızı kaybedeceğiz. Ailece telafisi zor, ağır göç zararlarımız söz konusu. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.
DSİ Bölge Müdürlüğü Eski Hasankeyf'te sermayesi 5 bin ile 20 bin TL olan hediyelik eşya satıcılarına yemi Hasankeyf'te dükkan yapıldı." dedi.

Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0215 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 03RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 04ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 05VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 06RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0750 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 08“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 09RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 10ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 11VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 12KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 13BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 14BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 15MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ




Henüz Yorum yok