ODUNCU, YANGIN TEDBİRLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, yaz aylarına girilmesiyle birlikte Türkiye genelinde artan sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının tetikleyeceği orman ve tarım alanı yangınlarına ilişkin alınan tedbirleri sordu.
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, özellikle Kürt kentlerindeki yangınlara ilişkin ihmalleri ve müdahale yetersizliklerini anımsatarak, Tarım ve Orman Bakanı’ndan 10 kritik soruya yanıt istedi.
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, yaz aylarının girilmesiyle birlikte Türkiye genelinde artan sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının tetikleyeceği orman ve tarım alanı yangınlarına ilişkin alınan tedbirleri ve yangınlara müdahale konusundaki bölgesel eşitsizliği Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Oduncu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi sundu. Önergede, özellikle Kürt kentlerinde yoğun yaşadığı bölgelerde yangınlara müdahale konusunda geçmiş dönemde gündeme gelen ihmaller de hatırlatıldı.
“MÜDAHALE YETERSİZLİĞİ BÖLGESEL EŞİTSİZLİK ALGISINI GÜÇLENDİRDİ”
Milletvekili Oduncu, Türkiye’de yaz aylarında sıklaşan yangınların sadece çevresel yıkıma yol açmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumsal mağduriyetleri de derinleştirdiğini belirtti. Yangınlara müdahalede yaşanan yetersizlikler ve sonrasında yaşanan destek eksikliklerinin özellikle bazı bölgelerde bölgesel eşitsizlik algısını güçlendirdiğini ifade etti.
Kamuoyunun sıklıkla dile getirdiği şikâyetlere dikkat çeken Milletvekili Oduncu, Kürt kentlerinde yangınlara geç müdahale edildiği, havadan müdahale araçlarının gönderilmediği, yeterli araç ve personelin bulunmadığı, ayrıca afet sonrası desteklerin ya geciktiği ya da yeterli düzeyde sağlanmadığı yönündeki iddiaların ciddiyetle incelenmesi gerektiğini vurguladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 02BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 03BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 04DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 05''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 06HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 07HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 08KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 09ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 10BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 11YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 13MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 14SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 1519 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI




Henüz Yorum yok