
Köy öğrencilerinin ayakları artık ıslanmayacak
Köy öğrencilerinin ayakları artık ıslanmayacak
İstanbul-Batman Kültür Evi ve Yarını Aydınlat Gençlik Platformu tarafından Sason ilçesine bağlı Derince köyündeki öğrencilere ayakkabı hediye edilerek, köy okula kütüphane yapıldı.
Sason Derince Köyü Ortaokulu’nda okuyan öğrencilere Yarını Aydınlat Platformu ve İstanbul-Batman Kültür Evi Başkanlıkları tarafından başlatılan proje kapsamında kitap, spor malzemesi ve ayakkabı hediye edildi. Hediye edilen ayakkabılar sayesinde artık ayaklarının ıslanmayacağını söyleyen Gurbet Kandemir isimli öğrenci, “Bize ayakkabı getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Yeni ayakkabılarımızla ayaklarımız artık ıslanmayacak. Rahatlıkla eve gidip gelebileceğiz. Size çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“UMARIZ HERKESE ÖRNEK OLUR”
Batman’daki köy okullarına ayakkabı, spor malzemesi ve kitap dağıtma amacında olduklarını söyleyen Batman Kültür Evi Başkanvekili Emin Beyaz, “Bugün Batman’dayız. Amacımız Batman’daki 6 köy okuluna ayakkabı yardımı, kütüphaneler, spor malzemeleri ve kitaplar dağıtmaktır. Sason Derince İlkokulu ve Ortaokulu’ndayız. İlk duraklarımızdan bir tanesi burası. Milli Eğitim Müdürlüğünden böyle bir talep gelinde buradaki kardeşlerimize dokunmak istedik. Onların da böyle bir ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bugün buraya kütüphanemizi kurmaya geldik. Minik kardeşlerimize ayakkabılarını, kitaplarını teslim edeceğiz. Bize katkı sunan özellikle Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ye de teşekkür ediyoruz. Bu çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Tüm STK’ların da kendi memleketlerine dokunmalarını temenni ediyorum. Biz yola çıktık, umarız Türkiye’de İstanbul’da herkese örnek olur” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 012025 FESTİVAL TAKVİMİ
- 02Ahmet Dinç Vakfı burs başvuruları başladı
- 03TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 04FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 05 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 06GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 07ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 08PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 10HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 11ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 12DEM Parti’den basın açıklaması
- 13İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 14ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 15ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Henüz Yorum yok