
Altın fiyatlarının yükselmesinden kuyumcular da memnun değil
Coronavirus hastalığı ile birlikte tüm dünyada oluşan olumsuz havanın, altın piyasasındaki yansımalarını değerlendiren Batmanlı kuyumcular, altının tarihi bir yükselişte olduğunu, bunun piyasayı olumsuz yönde etkilediğini ifade ettiler.
İhtiyaç dışında kimsenin altın alamaz hale geldiğini belirten kuyumcu Şehmuz Taşan, "Altın fiyatları çok yükseldi. Şimdiye kadar tarihte böyle bir rekor olmamış. Çeyrek altın 595 TL, Cumhuriyet Altını 2 bin 450 TL, yarım altın bin 190 TL, 22 ayar gram altın ise 336 TL olmuş durumda. Sattığımız altını yerine koyamıyoruz. Her gün altın 5-6 lira yükseliyor. Vatandaş artık kendi çocuğunu evlendiremiyor." Dedi.
"Gelen müşterilerin çoğu eli boş çıkıyor"
Kuyumcu esnafı Şehmuz Taşan, "Çin'de çıkan ve Dünya geneline yayılan Coronavirus salgınından sonra altın fiyatları çok yükseldi. Vatandaş gelip fiyatını duyunca alamıyor. Gelen müşterilerin çoğu eli boş çıkıyor. Satışlarımız tamamen durdu. Fiyatlar uygunken satışlarımız daha iyiydi. Bu gidişle altın fiyatları daha da yükselecek gibi gözüküyor. Sattığımız altını aynı fiyata alamaz duruma geldik." diye konuştu.
"Coronavirus nedeniyle altın fiyatları şu anda ummadığımız kadar yükseldi"
Dünyadaki Coronavirus salgınından dolayı altın fiyatının yükseldiğini ifade eden bir başka kuyumcu Eyüp Başaran, "Coronavirus nedeniyle altın fiyatları şu anda ummadığımız kadar yükseldi. Vatandaşın en güvendiği liman olarak altını görmesi, herkesin altına rağbet etmesi altın fiyatlarının yükselmesinde etkisi var. Biz kuyumcular olarak altının fiyatı ne kadar yükselirse de kâr oranımızda bir değişiklik olmuyor. Altın fiyatları uygunken işlerimiz daha iyiydi. Ama şimdi bazen satış yapmadan dükkânımızı kapatıyoruz." Dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok