Evlerimiz birer mescid ve okul olmalı
Coronavirus nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı cami ortamından uzaklaşan insanların, evlerini cami havasına bürümeleri gerektiğini söyleyen Şeyh Muhammed El Haznevi Cami İmam Hatibi Mehmet Eşref Ağırman, "Boş oturmak bir mümine yakışmaz, çünkü İslam dini böyle bir din değildir." dedi.
"Ahirette en çok pişman olacağımız şey, boşa geçirdiğimiz anlarımız olacak"
Ağırman, "Günümüzde çıkan Coronavirus salgınından dolayı her ne kadar evlerimizde çekiliyor olsak da, Müslüman olarak evlerimizde boş geçirecek bir hayatımız olamaz. Çünkü mü'minin her saniyesi ve nefesi İmam Gazali'nin dediği gibi çok kıymetlidir. Evde kaldığımız zamanı asla boş geçirmememiz gerekir. Kıyamette de İmam Gazali'nin tarifiyle, 'Ahirette en çok pişman olacağımız şey, boşa geçirdiğimiz anlarımız olacak.' Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vessellem) bir hadis-i şerifte buyuruyor, 'İki büyük nimet vardır ki, insanların çoğu bunlar hakkında aldanıyorlar: Bir tanesi sıhhat, ikincisi boş zaman." Bu hadis-i şeriften anlamamız gereken, sağlığımız için hastalıklara karşı tedbirimizi almamız gerektiğidir. İkincisi boş zamanımızı değerlendirmek… Bu süreçte zamanı ailemiz için çok iyi değerlendirmemiz lazım." dedi
.jpg)
"Çocuk, kulağıyla değil gözüyle eğitilir"
Bu süreçte ailelerin birbirlerine zaman ayırması gerektiğini söyleyen Ağırman, "65 yaş üstü büyüklerin evlerden çıkmayacak olmaları, dede ile torunların kaynaşmalarına vesile olacaktır. Çocuk, kulağıyla değil gözüyle eğitilir. Annesinden, babasından neyi görürse, bir anne ve babaya özellikle çok iş düşüyor. Çocuğuyla beraber otursun, özellikle derslerinde yardımcı olsun, beraber Kur'an-ı Kerim okusun, duaya, namaza alıştırsınlar ki geleceğimiz olan çocuklarımızın da itikadları sağlam olsun. Allah-u Teâlâ en kısa zamanda, bu sıkıntılardan bizi, memleketimizi, bütün Müslümanları muhafaza etsin inşallah." dedi.

"Evde cemaatle beraber namaz kılabilir, Kur'an-ı Kerim okuyabilirsiniz"
Evde kaldığımız zamanı bir fırsata çevirmemiz gerektiğini söyleyen Ulu Camii Müezzini Abdullah Ada, "Evde kaldığımız süre zarfını annemizle, babamızla, evli olanlar da eşi ve çocuklarıyla evde cemaatle beraber namaz kılabilir, Kur'an-ı Kerim okuyabilirsiniz. Okulların tatil olmasından dolayı çocuklarımız için televizyonda EBA TV kanalını takip edip çocuklarımızın derslerine yardımcı olup kalan zamanlarını değerlendirmeliyiz. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki "En güzel amel odur ki, az da olsa devamlı olanıdır." Evde boş zamanımızı değerlendirip her gün bir en az bir yaprak Kur'an-ı Kerim okumalı, bir hadis-i şeriften kendimize ders çıkarabiliriz. Salgına karşı hiç kimse, 'Eve kapamadık, bir şey yapmayalım.' demesin. Bu, biz Müslümanlara yakışmaz." diye konuştu.

"Evlerimizi bu süreçte birer cennet bahçesine çevirmeliyiz"
Bayram Camii İmam Hatibi Abdurrahman Akbulut, "Okul ve camilerin tedbir amaçlı kapanmasını ve vatandaşın evden çıkmamasını fırsata çevirmemiz gerekir." dedi.
Akbulut, "Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem), 'Veba hastalığı bir yerde çıktı zaman, oraya sağlıklı olanlar girmesin ve müptela olanlar da oradan çıkmasın' diye buyurmuştur. Biz de bu zamanda tedbirimizi alacağız. Evde anne baba olarak onlara örnek olmalıyız, evlerimizi bu süreçte bir cennet bahçesine çevirmeliyiz. Anne-baba olarak; gelin, kız ve evlatlarımızla beraber toplu halde cemaatle namazlarımızı kılalım, Kur'an okuyalım, zikir yapalım, bazen de çocuk gibi eğlenelim. Evlerimizde sosyal aktiviteleri yapabilme olanağını da sağlayalım." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok