
AFAD'dan dağda kurtarma tatbikatı
Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından görevli personele yönelik Hasankeyf ilçe kırsalında doğada arama-kurtarma tatbikatı yapıldı.
112 sağlık personeli, UMKE ve AFAD personellerine yönelik doğada yürüyüş teknikleri, hasta taşıma teknikleri, triaj, afet psikolojisi, doğada arama-kurtarma hakkında eğitim verildi.
AFAD Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 125 personele uygulamalı eğitimlerin verildiği belirterek, “Batman İl Sağlık Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durumlarda Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde 5’inci Bölge UMKE Eğitim kampı ilimiz Hasankeyf ilçesinde kuruldu. Batman AFAD ve Diyarbakır AFAD'ın yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinden de toplamda 125 UMKE personeli katılım sağlamıştır.” denildi.
Günler süren tatbikatın gerçeği aratmadığı aktarılan açıklamada, “3 günlük kamp programında doğada yürüyüş teknikleri, hasta taşıma teknikleri, triaj, afet psikolojisi ve doğada arama kurtarma gibi konularda teorik ve pratik eğitimlere yer verilmiştir. Kamp programının sonunda katılımcı kurumlar tarafından doğada arama kurtarma ve sıkışmalı trafik kazası konulu ortak bir tatbikat başarıyla gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok