
İki odalı evde kalan Suriyeli aile yardım bekliyor
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman’a sığınan 7 nüfuslu Suriyeli aile, derme çatma iki göz odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Zor şartlarda hayatlarını idame ettiren Suriyeli aile, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.
Suriye’nin Kamışlo kentinden gelerek Batman’ın Beşevler Mahallesi 1306 Sokakta bir eve yerleşen Suriyeli Abbas ailesi, insani temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorluk çekiyor.
7 nüfuslu ailenin geçimini ise kentteki bir lokantada aylık 600 liraya çalışan 16 yaşındaki Ali Abbas isimli çocukları sağlamaya çalışıyor.
2 yıl önce geldikleri Batman'da verdikleri yaşam mücadelelerini İLKHA’ya anlatan Abbas ailesi, hayırseverler ve yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyorlar.
Eşi Muhammed Abbas’ın (55), Sara hastalığından dolayı çalışamadığını söyleyen Şemse Abbas (45), şu ana kadar yetkililerden, sadece bayramlarda cüzi bir para ve kömür yardımı alabildiklerini belirtti.
Evde tek çalışanın 16 yaşındaki oğlu Ali Abbas olduğunu, diğer çocuklarının da okula gittiğini ifade eden Abbas, oğlunun aylık aldığı 600 lira maaşının neredeyse 3’te ikisinin kira, elektrik ve suya gittiğini aktardı.
"Zor bir hayat yaşıyoruz"
Başka hiçbir gelirlerinin olmadığını ve yardım almadıklarını dile getiren Abbas, şöyle dedi: "2 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Batman’a yerleştik. İki göz odalı bir evde kalıyoruz, bize yetmiyor. Bir çocuğumdan başka çalışanımız yok. Oğlumun aylık aldığı 600 lira bize yetmiyor. Eşim hastadır. Zor bir hayat yaşıyoruz. Bize yardım yapılmasını istiyoruz. 3 çocuğum okula gidiyor. Çok eksiğimiz var, bize ev eşyaları lazım. Burada her şey çok pahalıdır. Çocuğumun aldığı maaş bize yetmiyor. Bize yardım yapılırsa çok seviniriz."
Çoğu yakınlarını Suriye’deki savaşta kaybettiğini vurgulayan aile reisi Muhammed Abbas, sara hastası olduğu için kendisinin çalışamadığını belirterek, kendilerine uzanacak bir yardım elini beklediklerini kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 023 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 03BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 04YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 05SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 06Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 073 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 08PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 09KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 10ŞÖHRET OLMAK MI, OYUNCU OLMAK MI?
- 11BATMAN-DİYARBAKIR YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI
- 12BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
- 13GERCÜŞ’TE FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 14SERA OSB’YE İLK TALEP 300 DÖNÜMLÜK YATIRIMLA GELDİ
- 15BATMANLI PROFESÖR PİRİNÇÇİ’YE ZİYARET
Henüz Yorum yok