
ODUNCU BATMAN'DAKİ SU KİRLİLİĞİNİ MECLİS GÜNDEMİNDE TAŞIDI
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, Aydınkonak ve Bayındır mahallelerinden geçen sulama kanalı ile Batman Çayı havzasındaki çevre kirliliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.
Oduncu, kirliliğin halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi.
“Kanalda Kötü Koku ve Bulaşıcı Hastalık Riski Var”
Oduncu, Sol Sahil Sulama Kanalı’nda biriken atıkların kötü koku yaydığını, özellikle Aydınkonak ve Bayındır mahallelerinde sivrisinek ve haşere popülasyonunun arttığını, bunun da bulaşıcı hastalık riskini artırdığını söyledi. Mahalle sakinlerinin yaşam kalitesinin ciddi şekilde etkilendiğini vurguladı.
“Kuşların ve balıkların yaşam alanları tehlike altında”
Batman Çayı havzasındaki çevresel tahribatın da altını çizen Oduncu, özellikle Diktepe Köyü’nden güney çevre yolu köprüsüne kadar uzanan bölgede kuşların ve balıkların yaşam alanlarının tehlike altında olduğunu belirtti. Atık suların yeterli arıtmadan geçirilmeden doğaya bırakıldığını ifade etti.
“Etkin ve Sürdürülebilir Önlem Alınmıyor”
Kent merkezindeki atık suların doğrudan Batman Çayı’na, oradan da Ilısu Barajı’na aktığını hatırlatan Oduncu, ilgili kurumların yeterli önlem almadığına dikkat çekti. Bu durumun hem ekolojik hem de halk sağlığı açısından ciddi sonuçlar doğurduğunu belirtti.
Bakan Kurum’a Yöneltilen Sorular
Milletvekili Oduncu, Bakan Murat Kurum’dan şu sorulara yanıt istedi:
Batman Sol Sahil Sulama Kanalı ile ilgili denetimler yapıldı mı? Aydınkonak ve Bayındır mahalleleri için temizlik veya arıtma çalışması planlanıyor mu? Arıtmasız atık su bırakımı nedeniyle Batman Belediyesi’ne yaptırım uygulandı mı? Batman Çayı’ndaki kuş türlerini korumaya yönelik bir proje var mı? Kum ocaklarının verdiği zarar için bir iyileştirme çalışması yapılıyor mu? Sivrisinek kaynaklı hastalıklar için acil bir sağlık müdahale planı var mı? Sorumlu kurumlar hakkında bir yaptırım uygulandı mı? İleri biyolojik arıtma ile ilgili bir çalışma yürütülüyor mu?
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01VALİ CANALP “BATMAN HAVALİMANI KLİMA SORUNU GİDERİLİYOR”
- 02BATMAN’DAN SİİRT’E PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ
- 03Hasankeyf Gençlik Kampı ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı
- 04Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 05Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 06Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 07BADER’ den Batmanlılara Boğaz Turu ve Birlik Mesajı
- 08Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 09Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 10OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 11FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 12Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 13Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 14Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 15Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
Henüz Yorum yok