FIRAT “GÜVENLİK ZAAFI KABUL EDİLEMEZ”
Son günlerde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullara yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırılar kamuoyunda büyük tepki topladı.
Kısa süre içinde meydana gelen olaylarda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Yaşanan gelişmeler, eğitim kurumlarında güvenlik konusunu yeniden gündeme taşıdı.
Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, yaptığı yazılı açıklamada saldırıları sert sözlerle kınadı. İl Başkanı Fırat, söz konusu olayların toplumun temel değerlerini hedef aldığını belirterek, gençliğin geldiği noktanın endişe verici olduğunu ifade etti. Ahlaki değerlerde yaşanan erozyon ile yetersiz güvenlik önlemlerinin birleşmesinin bu tür şiddet olaylarını tetiklediğini savundu.
Eğitim kurumlarında güvenliğin sağlanamamasının ciddi bir sistem sorunu olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Fırat, kısa süre içinde yaşanan can kayıplarının ihmaller zincirine işaret ettiğini öne sürdü. Açıklamada, başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin görevlerinden ayrılması gerektiği ifade edildi.
İl Başkanı Fırat ayrıca, saldırıların arkasında olabilecek tüm bağlantıların detaylı şekilde araştırılması ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılması çağrısında bulundu. Okullar ve kamuya açık alanlarda güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılması gerektiğini vurguladı.
Saadet Partisi, saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dilerken, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Açıklamada, yaşanan olaylar bir kez daha şiddetle kınandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”
- 02235 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ TAŞINDI
- 03ÇEKİN'DEN ÇOCUKLARA İLHAM VEREN KİTAP
- 04MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE YAZ ŞENLİĞİ
- 05TIMOK'TA BİRLİK VE KÜLTÜR BULUŞMASI
- 06PETROLKENT'TE ACI BİLANÇO : 2 ÖLÜ
- 07NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ VATANDAŞA AKÜLÜ ARAÇ DESTEĞİ
- 08DEM'DEN TEŞEKKÜR
- 09TÜZÜN'DEN SİYASİ PARTİLERE BAYRAM ZİYARETİ
- 10İL BAŞKANI YILMAZ’DAN İLAÇLAMA ÇAĞRISI
- 11BATMAN’DA KURBAN BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
- 12BAŞKAN ÇETİN “BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, BU TOPRAKLARA OLAN SEVDAMIZDIR”
- 13HASANKEYF’TE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 14MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, KARDELEN’DE VATANDAŞLARI DİNLEDİ
- 15BİNLERCE AİLEYE ET DAĞITILACAK




Henüz Yorum yok