İŞ-KUR'DAN KAYIT DIŞI İŞÇİ UYARISI
İŞ-KUR'DAN KAYIT DIŞI İŞÇİ UYARISI
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Kısa Çalışma Ödeneği, İşsizlik Sigortası ve ücretsiz izinde olup devlet desteğinden faydalanan veya faydalanacak vatandaşlar ile ilgili uyarıda bulundu.
EVİZ, "KAYIT DIŞI İŞÇİ ÇALIŞTIRANLARA İDARİ VE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK"
İŞKUR İl Müdürü Besim EVİZ; “ Bildiğiniz üzere Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle pek çok işletmemiz geçici veya kısmi ara vermek durumunda kalmıştır. Vatandaşların ve İşverenlerimizin maddi kayıplarını önlemek ve gerekli desteğin sağlanması amacıyla Genel müdürlüğümüz tarafından Koronavirüs (Covid-19) Kısa çalışma Ödeneği kapsamına dahil edilmiştir.
Gelinen noktada İl Müdürlüğümüz tarafından yüzlerce kısa çalışma ödeneği işlemleri gerçekleştirilmiş ve bu işlemler süratle devam etmektedir. Temel hedefimiz hem işverenlerimize hem çalışan vatandaşlarımıza maddi destek sağlanarak bu sancılı sürecin en az kayıpla ve sağlıklı bir şekilde atlatılmasıdır.
İl Müdürlüğü olarak yapılan desteklerin yanında bu desteklerin uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı da önemle takip edilmekte denetlenmektedir. Kısa çalışma ödeneği veya işsizlik sigortasından faydalandığı halde iş akdinin olduğu işyeri veya başka bir işyerinde kesinlikle çalışamazlar. Yapılan kontrol ve denetimlerde Bu destek ve ödemeleri alan ve suistimal tespit edilen kişilere yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınarak haklarında idari ve cezai tahkikat başlatılmaktadır.
Ayrıca bu kapsamda işçi çalıştıran işverenler hakkında da kayıt dışı işçi çalıştırması nedeniyle idari ve cezai işlem uygulanmaktadır.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 02Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 03BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 04Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 05RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 06ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 071 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 08"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 09ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 10Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 11Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 12Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 13DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 14HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU




Henüz Yorum yok