"Kombiler balkonda değil mutfakta olmalı"
Batman'da kombi bakım ve teknik servis uzmanları, doğalgaz kullanıcılarının kış mevsiminde sıkıntı yaşamamaları için uyarılarda bulundu.
Son zamanlarda doğalgaz kullanımında artış yaşadığını belirten Abdurrahman İlgin, kombi kullananların en az 3 yılda bir bakım yaptırmaları ve bu cihazların balkona değil evin içine kurulması gerektiğini belirtti.
Alınması gereken tedbirlerle ilgili bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinen İlgin, "En çok balkonlarda olan kombiler don olaylarında risklidir. Batman'a ilk doğalgaz geldiğinde kombilerin balkonda olmasını istediler. Sebebi de yer kaplaması ve risk nedeniydi ama en çok risk kombinin balkonda olmasıdır. Balkonlardaki kombilerin fişi çekilirse veya elektrik kesintisi yaşanırsa buz tutup patlıyor. Bu tür arızalar çok oluyor. Bu yüzden insanlar mağdur oluyor. Alım gücü olmayanlar için çok zordur. Kombiler 2 bin TL iken tamir olan parça bin TL'yi buluyor. Haliyle mağduriyetler yaşanıyor." dedi.
Kaçak elektriğin kombilere zarar verdiğini dile getiren İlgin, "Kombi arızaları veya patlamaları kaçak elektrikten de meydana geliyor. Kaçak elektrikte topraklamadan sıfırlamanın yerine elektrik veriliyor. Bu yüzden doğalgaz borusu ısınıyor ve patlamaya kadar gidiyor. Kombiler, kışın arıza vermemeleri için balkonlara değil mutfaklara kurulmalıdır. Don gibi doğal afetlerde fabrikalar cihazlara garanti vermiyor. Bu yüzden hangi parçası patlarsa patlasın garantiye girmiyor. Sıfır cihaz takılıyor. Bu da garantiye girmediği için müşteriler kendi karşılamak zorunda kalıyor." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok