KIŞ LASTİĞİNİN ÖNEM
1 Aralık Pazar günü itibariyle kış lastiği uygulaması zorunlu hale gelecek. Havaların soğumasından kaynaklı aşırı buzlanmalar ve meydana gelebilecek trafik kazalarına karşı sürücülerin araçlarına kış lastiği taktırmaları gerekiyor.
Batman’da lastik değişim ve satış işletmeciliği yapan oto lastik ana bayii temsilcisi Ömer Irmak, kış lastiği hakkında bilgilendirmede bulundu.
“Kış lastiği hayati önem arz ediyor”
Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihinde başlayıp 1 Nisan tarihine kadar geçerli olduğunu belirten Irmak, “Kış lastiğinin önemi sadece karlı ve yağmurlu havalarda değil, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü bütün yol koşullarında kullanılması gereken bir lastik gurubudur. Kış lastiğinin teknik özelliği ısı derecesi 7 derecenin altına indiği zaman yumuşayan bir lastik gurubudur. Ama diğer lastik gurupları ise 7 derecenin altında sertleşiyor, bu da fren tutmada azalma meydana getirdiğinden kazalara neden olabiliyor. Bu nedenle kış lastiği hayati önem arz etmektedir.” ifadelerini kulandı.
“1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takmak zorunludur”
1 Aralık itibariyle bütün araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun olduğunu ifade eden Irmak, şöyle devam etti:
“Ayrıca kış lastiklerinin diş milimlerinin 1,6’nın altına düşmemesi lazım. Araç sahipleri bu tür teknik detayları ancak yetkili bayilerden sağlıklı bir şekilde öğrenebilirler. Ana bayi olmamın nedeniyle araç sahiplerinin erken alımlarında da kendilerine uygun fiyattan vermekteyiz. Ayrıca elimizde sadece kış lastikleri değil 4 Mevsim Lastiği diye adlandırdığımız lastik guruplarımız da mevcuttur. Bunlar hem yaz hem de kış aylarında kullanılabilen lastik guruplarıdır.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 02RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 03ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 041 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 05"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 06ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 07Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 08Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 09Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 10DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 11HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 12BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 13Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 14HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 15BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET




Henüz Yorum yok