Çilek tarlalarını dolu vurdu
Sason’da daha önce yıllarca tütün üretilen ancak birkaç yıl önce çilek yetiştirilmeye başlanan tarlaları dolu vurdu.
Bu yıl dolu nedeniyle yeterli verim alamadıklarını belirten üretici, destek istedi. Cengiz Taşdemir isimli üretici, dolu yağışı nedeniyle çileklerini toplayamadıklarını anlatarak, “Devletten destek alamıyoruz. Herkes kendi imkanlarıyla çilek ekmeyi düşünüyor ama ekemiyoruz.
Gecen yıl güzel geçti, dolu çilek bahçelerimizi vurmadı. Ancak bu yıl dolu vurdu. Sigorta için dönüm başı 3 bin ile 4 bin TL arası ödeme yapmamız lazım ama imkanımız yok, yapamıyoruz.
Soğuk hava deposu ihtiyacımız var ama yapılmadı.
Çilek depomuz yok. Türkiye’nin her tarafına Sason’dan çilek gönderiyoruz ama sıcaklar artığı zaman çilekler bozuluyor. Kimse gelip çilek almıyor ve zor duruma düşüyoruz. Soğuk hava deposu olursa bizim için çok iyi olur” dedi.

“Devlet desteği istiyoruz”
Sason’da çilek üretimi ile uğraştığını ve devlet desteği istediklerini belirten Ferhat Erdem, “Uzun yılardır çilek işi ile uğraşıyoruz. Bazı yıllar çilekler dolu nedeniyle zarar görüyor. Çilek üreticilerinin de desteğe ihtiyacı oluyor. Tarımdan destek almadan çilek üretimin maliyeti yüksek oluyor.
Devletten destek vermesini istiyoruz.
Çilek sezonu açıldığında daha önce yüzde 70 destek alıyorduk. Dolu ve yağışlarda etkilense bile en azından maliyetini çıkarıyordu. Destek olmadığı için dolu ve yağışlarda çilek üreticileri olarak zarar ediyoruz. Çilek desteğini alamayınca yavaş yavaş üretimi düşmeye başladı. Çilekleri stok yapamıyoruz. Soğuk hava deposu bölgemizde olmadığı için çilek stok yapamıyoruz. Büyük ihtiyaçlardan biride bölgede soğuk hava deposun olmamasıdır” diye konuştu.

Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 02HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 03MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 04KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 05HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 06BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 07BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 08CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 09KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 10EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 11BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
- 12FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA
- 13BATMAN GARI’NDA EĞİTİM VE TATBİKATI
- 14TÜRKAN “MECLİS KARARLARI, GAZETELERDE YAYIMLANMALI”
- 15TİCARET BORSASI’NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK




Henüz Yorum yok