Umut Kervanı’ndan İdil’e yardım
Umut Kervanı Yardım Platformu, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve göç nedeniyle mağdur olan bölge halkı için “Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir” sloganıyla toplanan yardımlar Şırnak’ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağının kalkması üzerine ilçedeki mağdur halka yardım gönderdi.
Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'nda toplanan un, gıda ve giyim malzemeleri, dün akşam saatlerinde kamyonete yerleştirildi ve İdil'de mağdur halka gönderildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu Koordinatörlüğü Masum Ayyıldız, “Bölgemizde başlamış olan çatışmalı ortamdan dolayı yaklaşık 4 ay önce ‘Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir’ sloganıyla bir yardım çağrısında bulunmuştuk. Bu yardım çağrımızdan sonra özellikle sokağa çıkma yasağının kalmış olduğu Cizre ile beraber yardımlarımızı bölgeye göndermeye başladık. Yaşanan olaylarda mağdur olan halkımızın kaldıkları ve göç ettikleri yerlere kamyonetlerce yardımlar gönderdik. Göndermiş olduğumuz yardımlar şu an itibarıyla yetersiz kalmaktadır. Özellikle çatışmalı bölgelerden yakın civar illere göç etmiş olan halkımızın mağduriyetleri katbekat artmıştır. Mağdur halkımıza yardım ulaştırmaktan güçlük çekmekteyiz. Mağdur halkımıza yapılacak yardımlar için kamuoyundan yardım bekliyoruz. Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'na yardımları topluyoruz.” dedi.
Sokağa çıkma yasağının kalktığı İdil’e yardım malzemelerini gönderdiklerini söyleyen Ayyıldız, “Özellikle son bir hafta içerisinde mağdur halkımızın yerleştiği Kızıltepe, Midyat, Silopi ve Siirt’e yardımlar gönderdik. Son olarak bugünde İdil'e göndereceğimiz yardım malzemeleri inşallah hak sahiplerine ulaşacaktır. Şu an itibarıyla gönderebileceğimiz yardımlar elimizde kalmamıştır. Mağdur halkımıza yardımlarımızın kesilmemesi için herkesten destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÇİFTÇİ "RADYOLAR GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR
- 02HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 03BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 04Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 05TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 06Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 07
- 08ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 09AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1011 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 11MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 12BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 13BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 14KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 15MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI




Henüz Yorum yok