Mahrumiyet iki ay sonra bitti
4 metre kar kalınlığının olduğu Sason ilçesine bağlı karayün mezrasının yolu ancak 2 ay sonra açılabildi. 2 aydır mezrada mahsur kalan köylüler yolun açılmasıyla büyük sevinç yaşadılar.
KAR KALINLIĞI 4 METRE
Son yılların en yoğun kar yağışına tanık olan Sason ilçesinde bazı köylere ancak 2 ay sonra ulaşılabildi. Yoğun kar yağışı ve zorlu coğrafik koşulları nedeniyle uzun süredir yolu açılamayan Karayün mezrası’ın yolu dün yol açma ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde açılabildi. İki aydır dünyayla bağlantıları kopuk şekilde yaşayan köylüler, iki aylık mahrumiyetin sona ermesini mutlukla karşıadı. Her yıl aynı sorunu yaşadıklarını dile getiren mezra sakinleri, gıda önlemi aldıkları için yemek sıkıntısı çekmediklerini ancak elektrik kesintisi dolayısıyla dış dünyadan kopuk yaşadıklarını ifade ettiler.
ANCAK ULAŞABİLDİK
Yol açma çalışmaları ile ilgili bilgi veren Sason kaymakamı Tekin Dündar, Karayün mezrası ile yuvalar mezrasına yeni ulaşabildiklerini belirtti. Kaymakam Dundar “Bu mezralarımıza 4 metreyi aşan kar yağdı.çoğ zorlu ve dağlık alanlarda bulunan yerleşim yerlerine iş makinalarımız ulaşamıyordu.2 mezramızın yolunun açılması için ekiplerimiz 1 hafta aralıksız çalıştılar. Ve nihayet bu iki mezramıza ulaşabildik” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 02Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 03TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 04Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 05
- 06ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 07AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0811 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 09MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 10BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 11BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 12KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 13MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 14YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 15BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA




Henüz Yorum yok