
"Dünyada her yıl kazalarda 1,2 milyon insan ölüyor"
Yaşanan trafik kazalarıyla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Batman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, dünyada her yıl trafik kazalarında 50 milyon insanın yaralanırken, 1,2 milyon insanın ise öldüğüne dikkat çekti.
Her geçen gün biraz daha artan trafik ve onun yol açtığı sorunların, bütün ülkeler gibi Türkiye’nin de en önemli sorunlarının başında geldiği belirtilen açıklamada, “Günlük yaşantımızın hatırı sayılır bir kısmı ya bizzat trafik içinde veya trafiğe maruz kalan alanlarda geçmektedir. Trafik, modern hayatın ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır. Fakat kullandığımız araçlar, her ne kadarda bizi varmak istediğimiz yerlere eski yöntemlere göre daha hızlı ve konforlu ulaştırsalar bile, yol açtıkları sorunlar nedeniyle her geçen gün biraz daha çekilmez hale gelmektedir. Dünyada her yıl trafik kazalarında 50 milyon insan yaralanırken, 1,2 milyon insan ölmektedir. Eğer gerekli çaba gösterilmezse ve trafik kazalarını önlemek için gerekli çalışmalar yapılmazsa, 2020 yılına kadar dünyada trafik kazalarında ölen ve yaralananların sayısının yüzde 65 artması tahmin edilmektedir. Düşük ve orta gelirli ülkelerde ise bu oran yüzde 80 olarak beklenmektedir.” denildi.
Trafik kültürünün gelişmesi için bir dizi etkinlikler yaptıkları vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “2008 Dünya Sağlık Örgütü istatistiklerine göre ölüm sebebi olarak gösterilen trafik kazaları yüzde 2,2 ile dokuzuncu sırada görünürken, 2030 yılında bu oranın yüzde 3,6 ile beşinci ölüm sebebi olacağı öngörülmektedir. İlimizde de trafik kültürünün geliştirilmesi, trafik kaza sayısının azaltılması ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm resmi ve özel kurumlarda eğitimler verilmektedir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 02FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 03 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 04GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 05ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 06PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 07BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 08HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 09ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 10DEM Parti’den basın açıklaması
- 11İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 12ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 13ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 14BESO, TÜRKİYE FİNANSLA ANLAŞTI
- 15BELEDİYE PERSONELİNE TRAFİK BİLİNCİ EĞİTİMİ
Henüz Yorum yok