
MİLLETVEKİLİ BAŞARAN'DAN ÖNERGE
BATMAN’DAKİ CEZAEVLERİ İÇİN ARAŞTIRMA İSTEDİ
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman ve Beşiri ilçesindeki cezaevlerindeki uygulamaların araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi sundu.
“HAK İHLALLERİ YAŞANIYOR”
Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, TBMM’ye Batman ve Beşiri’de cezaevlerindeki iddialarla ilgili araştırma önergesi sundu. Başaran’ın önergesi şöyle; “Batman Barosu Avukat Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi, Beşiri'de bulunan Batman T ve M Tipi cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dair 6 aylık süreci kapsayan rapor hazırlamıştır. Hazırlanan raporda cezaevlerindeki tutuklularla yaptıkları görüşmeler sonucu iletişim ve sağlık gibi temel haklarda birçok ihlalle maruz kaldıkları ortaya çıkmıştır.
Tutuklular, çıplak arama ve kötü muameleye maruz bırakıldıklarını, spor, kültür ve sanatsal faaliyetlerinin engellendiğini görüşme yapan avukatlara aktarmıştır. Yine tutuklular tarafından kendilerine iletilen şikayetler arasında çıplak arama dayatmasının da olduğu bildirilmiştir. Şikayetlerde ayrıca idari personeller tarafından dilekçelerinin alınmadığı, tutukluların yasal hak olan dilekçe ve haberleşme haklarını kullanamadıkları yönündedir. Pandemi süreci nedeniyle aileler tarafından kargoyla gönderilen kıyafetler cezaevi yönetimi tarafından 2-3 gün bekletildikten sonra mahkumlara verilmektedir.
Yine basına yansıyan haberlere göre Beşiri Kampüs Cezaevi’nde tutulan Vedat D. ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘keyfi’ uygulamalar ve fiziki saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapmıştır. Cezaevlerinde beslenen keyfi ayrımcı uygulamaların kaynağının tespit edilmesi ve önlenmesi amacıyla bir araştırma ve sorunların çözülmesi üzerine düzenlemeler yapılması şarttır.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok