Kemal Kılıçdaroğlu aday olacağı şehri açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Partisinin seçim hazırlıkları ve milletvekili aday listesi sorulan Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'nin toplanacağını, milletvekili aday listelerini ise cuma günü Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunacaklarını belirtti.
"İZMİR'DEN ADAY OLACAĞIM"
Kendisinin İzmir'den mi milletvekili adayı olacağına yönelik soruya da "evet" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, eski genel başkan Deniz Baykal'ın "tekrar aday yapılmayacağı" iddialarına ilişkin şunları söyledi:
"Böyle bir şey söz konusu değil. Seçimle geldi Sayın Baykal da. Seçimle gelen hiçbirisine dokunmayı asla doğru bulmuyoruz. Çünkü partinin üyeleri, delegeleri değil, verdiler çok daha geniş bir taban oy kullandı, geldiler. Dolayısıyla o gazetelerdeki yazıları ben de hayretle okuyorum. Bana sorulmak istendi ben bu soruyu bile doğru dürüst kabul etmedim. Yani niye, hangi gerekçeyle değiştirelim? Ön seçime girmiş, kazanmış, gelmiş listede yerini almış. Kaldı ki onun dışında Sayın Baykal'ın bu partiye büyük hizmetleri vardır. Genel başkanlığımızı yapmıştır. Ön seçimle gelen bir genel başkanı, özel bir yetkiyle alıp tümüyle seçimin dışında bırakmak etik olarak da doğru değildir."
MERKEZ SAĞDAN İSİMLER
"Partisinin milletvekili aday listelerini merkez sağdan gelen isimlerle takviye ettiğinin, buna yönelik de bazı tepkilerin olduğunun" belirtilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Geçmişte kendisini merkez sağda konumlandıran pek çok arkadaş Türkiye'nin durumuna, tabloya, çözümlere, söylemlere ve davranışlara bakıyor ve konumunun CHP içinde olması gerektiğini düşünüyor ve geliyor. Biz de büyük bir keyifle kabul ediyoruz" diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01
- 02ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 03AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0411 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 05MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 06BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 07BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 08KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 09MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 10YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 11BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA
- 12ELİF NAZ KÖSEOĞLU SOFYA’DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
- 13BATMAN TARAFSIZ 12 YAŞINDA
- 14KÜLTÜR VE SANATTA 4,6 MİLYONLUK KATILIM
- 15AÇIK SİNÜS LİFT VE İMPLANT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ




Henüz Yorum yok