KAPLAN “TİCARİ AKARYAKIT DESTEĞİ SAĞLANMALI”
KAPLAN “TİCARİ AKARYAKIT DESTEĞİ SAĞLANMALI”
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih Kaplan, akaryakıta gelen zamların maliyetleri artırdığını, yolcu ve yük taşımacılığı faaliyetini yapan esnafımız başta olmak özere genel olarak esnafın zor durumda kaldığını, biran önce destekleyici tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.
Akaryakıta gelen zamların yolcu ve yük taşımacılığı sektörü başta olmak özere birçok sektörde doğrudan maliyeti arttırarak esnafı zor durumda bıraktığını belirten Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan “2021 Haziran ayında motorin litre fiyatı 7,30 Türk lirası civarındayken, bu gün itibariyle motorinin litre fiyatı 30,00 Türk lirası seviyesine geldiğini, bu artışlardan dolayı doğrudan etkilenen bazı sektörlerde hizmet maliyetlerinin iki üç kat artmasına neden olmuştur.
Artan maliyetler sonrasında esnafımızın tarifelerine yapılan zamlar giderleri karışlayamayacak duruma geldiğini, ancak buna rağmen esnafımızın kazancından tasarruf yaparak fiyat artışlarını akaryakıta gelen zamlar düzeyinde halkımıza yansıtmamak için büyük çaba sarf etmektedir. Ancak en önemli maliyet kalemi akaryakıt olan ulaştırma sektörü başta olmak özere ilgili bütün sektörlerde faaliyet gösteren esnafımızın gelen zamlardan dolayı ayakta durmakta zorlandığı bir süreçten geçiyoruz, artan maliyetlerin karşısında zorlanan birçok esnaf, gerekli tedbirler alınmazsa faaliyetine son vermek zorunda kalabilir.
Özelikle zamlardan doğrudan etkilenen ilgili Sektörlerde faaliyet gösteren esnafa yönelik ticari akaryakıt desteğinin sağlanması ve akaryakıtta alınan KDV oranından indirim yapılarak esnafı koruyucu ve destekleyici tedbirlerin alınması gerekir” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 02BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 03BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 04CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 05KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 06EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 07BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
- 08FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA
- 09BATMAN GARI’NDA EĞİTİM VE TATBİKATI
- 10TÜRKAN “MECLİS KARARLARI, GAZETELERDE YAYIMLANMALI”
- 11TİCARET BORSASI’NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK
- 12HABİZBİNİLİLERDEN, KIZILAY'A KAN BAĞIŞI
- 13YENİ ARAÇLAR, HİZMETTE YENİ KOLAYLIK
- 14Batman Medical Point’ten 8 Mart’ta kadın sağlığı farkındalık paneli
- 15BATI YAKASI İÇİN YENİ ULAŞIM HATTI




Henüz Yorum yok