
SİNYALİZASYONDA AKILLI SENSÖRLER TRAFİĞE YÖN VERECEK
SİNYALİZASYONDA AKILLI SENSÖRLER TRAFİĞE YÖN VERECEK
Batman Belediyesi, trafik sıkışıklığını önlemek, zaman ve yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla Batman’ın iki ayrı noktasına Akıllı Kavşak Sistemi projesi kapsamında sensörlerin montaj çalışmalarına başladı.
Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Batman kent merkezinde Turgut Özal Bulvarında yaklaşık 350 metre arayla (World Mar ile Batman Valiliği kavşaklarında) Akıllı Kavşak Sistemi için altyapı çalışmalarını tamamlayarak trafik yoğunluğunu azaltacak sistem için sensörlerin montajına başladı.
Pilot uygulama ile Turgut Özal Bulvarında Akıllı Kavşak Sistemini devreye koyan Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, ilerleyen süreçte çalışmayı başka kavşaklarda da hayata geçirmeyi hedefliyor.
Kent nüfusunun artmasına paralel olarak artan araç sayısıyla birlikte trafik yoğunluğunun azaltılması için Batman Belediyesi tarafından başlatılan akıllı kavşak sistemi sayesinde trafik yoğunluğundan kaynaklı günlük 4083 kilogram, yıllık ortalama 1 milyon 273 bin 874 kilogramlık karbondioksit salınımının minimum seviyeye düşürülmesi hedefleniyor.
Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, “Akıllı kavşak sisteminin belirli noktalara yerleştirilen sensörler sayesinde yoğunluğa göre seyredecek. Trafik ışıkları araç yoğunluğunun bulunduğu güzergahlara öncelik vererek yoğunluğu azaltacak. Akıllı kavşak sistemi sayesinde yakıttan ve zamandan tasarruf sağlanırken ayrıca çevre kirliliğine neden olan karbondioksit salınımını da minimum seviyeye düşürecek” dediler.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 02BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 03ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 05BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
- 06ESKİ EHLİYETLERDE SON GÜN 31 TEMMUZ
- 07AŞIRI SICAKLAR TRAFO PATLATTI
- 08YENİ TARIM İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI
- 09TAZELENME ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
- 10LİSE ÖĞRENCİSİNDEN GAZZE’YE ANLAMLI DESTEK
- 11HOBİ EVİ SAHİPLERİNDEN PROTESTO
- 12İLK YARDIMI ÖĞRENİYORLAR
- 13BATMAN’I YÜZMEDE GURURLA TEMSİL ETTİLER
- 14Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 15KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
Henüz Yorum yok