Batman’da domates bereketi
Batman’ın domates üretimi ile özdeşleşen Kozluk ilçesine bağlı Çayönü köyünde domates bereketi yaşanıyor.
Son 2 yıldır hastalık ve az yağış nedeniyle umduğunu bulamayan üreticinin, bu yılki verimli hasat sezonuyla yüzü gülüyor.
Üreticilerden Mikail Parlak, bu yıl Çayönü’nde tam bir domates mevsimi yaşadıklarını söyledi.
Geçtiğimiz son 2 yılın üretici için çok kötü geçtiğini aktaran Parlak, "Önceki yıl hastalığa ve kuraklığa yakalandık. Geçen yıl da yağışlardan dolayı verim düşüklüğü yaşadık. Köyümüzde yaklaşık 100 dönüm arazide domates ekildi. Bölgede bu yıl sanayi domatesi dediğimiz yerli sofralığa da hitap edebilen yeni bir çeşit bu sene daha ön plana çıktı. Şu an bu domatesi de sofralık olarak ilçelere göndermeye devam ediyoruz. Kalan son kısımları da salçalık olarak değerlendirilecek." dedi.
Domates üreticilerinin geçtiğimiz yıllarda fiyat anlamında da zorluklar yaşadığını dile getiren Parlak, "Geçen yıllarda hastalık ve yağış nedeniyle fiyatlar da yüzümüzü güldürmedi. Bu sene toptan domates satışlarına 25 Haziran’da 2 TL’den başladık. 2-3 günde bir gerilemeler oldu. Civar bölge ve illerde de domates çıkmaya başlayınca şu anda sofralık domatesi, bir ile bir buçuk liradan satıyoruz. Çok memnun olmasak da çiftçi açısından baktığımızda iyi durumdayız. Yerli domateste bayram sonrasına kadar hasat ve satışa devam edeceğiz. Bu yıl fiyatlar çok iyi olmasa da geçen 2 yılda üreticimizin oluşan zararını telafi edecek boyutta gerçekleşti." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Binlerce yıllık mağaralar turizme açıldı
- 02BATMAN HAVALİMANI’NDAN ÇİFTE REKOR
- 03TOPRAKSIZ TARIM EĞİTİMİ TAMAMLANDI
- 04NARİN NASIROĞLU BİLİM MERKEZİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR
- 05“Okul Yolu, İrfan Yolu” Projesiyle okullar güzelleşiyor
- 06MUHTARLAR SAHADA, ÇÖZÜM MASADA
- 07MİNİK ELLER PARKLARI TEMİZLEDİ
- 08BATMAN’DAN ROBOSKİ İÇİN ADALET HAYKIRIŞI
- 09Mehmet Salih Kaplan: “Esnaf için yeniden yola çıktık”
- 10“BU GECE KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN FIRSATTIR”
- 11ARAÇ HIRSIZLIĞI OLAYINDA 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 12“2025 YILINDA TOPLUMSAL BARIŞ ÖNCELİĞİMİZ OLDU”
- 13Esnafın güvenliği için indirim protokolü imzalandı
- 14Camiye giderken araba çarpan kişi hayatını kaybetti
- 15BATMAN’DA TARIMSAL ÜRETİM GÜÇLENİYOR: DENETİMLER SIKI, YATIRIMLAR ARTIYOR




Henüz Yorum yok