
Okul-Sanayi İşbirliği Güçlendirme toplantısı yapıldı
Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet yürüten Bilim Teknik Koleji tarafından yatırımcılara yönelik “Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirmesi” konulu bir toplantı yapıldı.
Toplantı, okulun Elektrik Öğretmeni Mehmet Yılmaz’ın Batman Bilim Teknik Koleji tanıtım sunumu ile başladı. Daha sonra okulun Gıda Öğretmeni Çağla Koyuncu, Mert Kaptan ve Furkan Azboy isimli öğrencilerine danışmanlık yaptığı Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirilmesi’ne yönelik proje çalışmalarını aktardı.
Projenin amacı hakkında bilgilendirmelerde bulunan okul müdürü M. Şirin Ashi, “Bu çalışmanın amacı, OSB’de bulunan işletmelerin okulun faaliyetleri ile ilgili farkındalığını artırmak, işletmeler hakkında genel bilgi toplamak, ağırlıklı sektör gruplarını belirlemek, İşletmelerin okula sunacağı imkanları ve okuldan beklentilerini belirlemektir. Ayrıca stajyer öğrencilerin işletmelerde istihdamını artırmak ve şartlarının iyileştirilmesini sağlamak, OSB’de bulunan işletmelerin yenilikçilik faaliyetlerini incelemek, firmaların okulun faaliyetleri ile ilgili farkındalığını artırmak, okulun amacına uygun hizmet etmesini sağlamaktır.” dedi.
Uygun ortamlarda öğrencilerini istihdam etme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Ashi, “Temel amaç, Organize Sanayi Bölgesinde mesleki ve teknik eğitim veren okulların gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi ve sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün güçlü işbirlikleri ile en üst düzeyde sağlanmasıdır. Proje kapsamında OSB’de bulunan 37 işletmeyi ziyaret ettiklerini okulun faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. İşletmelerden veri toplamak amacıyla işletmelere anket uygulandı.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
- 02EKMEN’DEN BALIK ÖLÜMLERİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
- 03Turist Kafileleri Mor Kuryakos Manastırına akın etti
- 04“BATMAN İÇİN TIP FAKÜLTESİ İHTİYAÇTIR”
- 05116 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 06BESOB BAŞKANI KAPLAN "VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRMALI"
- 07VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 08TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 09MİLLETVEKİLİ ODUNCU'DAN BELEDİYE PROJESİNE SERT ELEŞTİRİ
- 106 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
- 11CHP’Lİ TANRIKULU BATSO’YU ZİYARET ETTİ
- 12ŞAAB VADİSİ YOLU ASFALTLANDI
- 13OKULLARDA GENEL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
- 14KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 15BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
Henüz Yorum yok