
Böbrek taşı hastaları şifalı suya akın ediyor
Sason’a bağlı Yolüstü köyünde bulunan kaynak suyunun, böbrek taşını düşürdüğü, bağırsak iltihabını dışarı attığı ve bazı rahatsızlıklara iyi geldiği ileri sürülüyor. İddia nedeniyle köy, rahatsızlığı bulunan vatandaşların akınına uğruyor. Çeşitli il ve ilçelerden köye gelen vatandaşlar, suyu hem içiyor hem de şişelere doldurarak, evlerine götürüyor. Gelen vatandaşlar, suyun aktığı çeşmenin bakımsızlığından ve konaklama sorunundan yakınıyor.
BU SU ŞİFA DAĞITIYOR
Batman merkezden köye geldiğini belirten Tahsin Ayaz, “Çevre illerden gelen vatandaşlar oluyor. Büyük faydalarını görüyorlar. Biz de böbrek taşına iyi geldiğini duyunca buraya geldik. Buraya gelen dostlarımız suyun faydasını anlatmışlardı. Doktor tavsiyesi ile böbrek taşı dışında ishale de iyi geldiğini duyduk. Çeşme de bakım dışında otellerin yapılması gerekiyor. Bu şekilde vatandaşlar daha rahat seyahat eder. Olan oteller de yeterli gelmiyor. Buraya 3 ay boyunca en az 3-4 bin vatandaş geliyor” dedi.
ZİYARETÇİ AKINI
Ankara’dan geldiğini anlatan Selami Arslan ise “Kardeşimin sağlık problemi için buradayım. Bu suyun böbrek taşına yararı olduğunu duydum. Doktor tavsiyesi ile geldim. Bu yüzden kardeşime şifalı suyu götüreceğim. Bu sunun tadı da değişik. Sade sodaya benziyor. Asitsiz hali. Öyle bir tadı var” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 02FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 03 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 04GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 05ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 06PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 07BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 08HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 09ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 10DEM Parti’den basın açıklaması
- 11İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 12ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 13ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 14BESO, TÜRKİYE FİNANSLA ANLAŞTI
- 15BELEDİYE PERSONELİNE TRAFİK BİLİNCİ EĞİTİMİ
Henüz Yorum yok