
TİD İSLAM WEB UYGULAMASI 11 BİN KULLANICIYA ULAŞTI
Valilik ve Belediye öncülüğünde Batman'da işitme engellilere yönelik hazırlanan ve hizmete konulan Türk işaret diliyle İslam'ın anlatıldığı TİD İslam (Türk İşaret Dilinde İslam) Projesi kapsamında 11 bin kullanıcıya ulaşıldı.
Valilik, Belediye, İl Özel İdaresi, İl Müftülüğü ve İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği iş birliği ile 13 Mayıs 2022’de hizmete sunulan TİD İslam projesinin web ve mobil uygulamasının daha etkin kullanılmasına yönelik yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantı Vali Ekrem Canalp başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlendi.
Peygamberimizin Hayatı, Kur'an-I Kerimin Türkçe Meali, Dini Kelimeler ve Anlamları, Dini Bilgiler gibi 4 ana kategoriden oluşan siteye giren işitme engelli bireyler, işaret dili ile hazırlanmış videoları izleyerek, bilmedikleri konuları öğrenme imkânı buluyor.
Toplantıya; Vali yanısıra Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Müftüsü Nihat Kök, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticileri katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 02FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 03 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 04GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 05ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 06PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 07BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 08HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 09ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 10DEM Parti’den basın açıklaması
- 11İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 12ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 13ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 14BESO, TÜRKİYE FİNANSLA ANLAŞTI
- 15BELEDİYE PERSONELİNE TRAFİK BİLİNCİ EĞİTİMİ
Henüz Yorum yok