
GÖK'ÜN FAİLLERİ SORULDU
Gök’ün failleri soruldu
İHD ve kayıp yakınları, Batman’ da eylemlerinin 584’üncü haftası dolayısıyla Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ yazılı pankart ile kayıpların fotoğraflarının açıldığı eyleme, kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Batman Şubesi üyeleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Batman İl Örgütü katıldı. Bu haftaki eylemde, 1994 yılı Haziran ayında Batman’da kaybedilen İsa Gök’ün akıbeti soruldu. İHD Şube Eşbaşkanı Rumeysa Deniz Kaya, kayıpların failleri bulununcaya kadar mücadele edeceklerini söyledi.
İsa Gök’ün hikayesini İHD Batman Şube Eşbaşkanı Rumeysa Deniz Kaya okudu. Gök’ün kaybolmasına ilişkin eşi Ferican Gök’ün sözleriyle kaleme alınan hikaye şöyle: “Eşim İsa Gök yaşasaydı bugün 68 yaşında olacaktı. Esnaflık yapıyordu, evinden işine işinden evine gider gelir, ailesine bağlı, çocuklarının geleceğini düşünen, topluma faydalı birer birey olarak yetiştirmeyi ilke edinen mükemmel bir babaydı. Haziran 1994 yılında bir sabah evden işe diye, çıkıp bir daha geri dönmedi. Her tarafta onu aramaya başladık.
Batman’daki bütün hastaneleri dolaştık, emniyet müdürlüğünden, bütün karakollardan sorduk, akrabalarımızı aradık ama maalesef hiçbir yerde izine rastlayamadık. Ben ve çocuklarım yıllarca bir gün eve döneceğini beklerken bütün aramalarımız sonuç vermediği gibi, bugüne değin teselli bulabileceğimiz bir mezar taşına dahi sahip olamadık.” Eylem yapılan oturma eylemi ardından sona erdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01İLUH DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 02SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 03YAZ OKULLARI BİTTİ, GELSİN KIŞ OKULLARI
- 04BALIK AVCILIĞINA SIKI DENETİM
- 05BATSO’DAN RECEBANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 06KUVEYT TÜRK’TEN BESO’YA ANLAŞMA ZİYARETİ
- 07HASANKEYF’TE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“SASON BALI İLE GURUR DUYUYORUZ”
- 09SGK’DAN ÜST ÜSTE ZİRVE BAŞARISI
- 105375 PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 11BATMAN’DA 3 BİN YILLIK SIR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
- 12MİNİK ÖĞRENCİLERE VALİ’DEN SÜRPRİZ HEDİYE
- 13“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EN BÜYÜK KALKAN AİLEDİR”
- 14PETROLSPOR'DA LİDERLİK KEYFİ 2-0
- 15NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
Henüz Yorum yok