GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri, etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gıda işletmeleri tarafından hijyenik koşullarda yapılmasının sağlanması ve bu dönemde kıyma makinesi, bıçaklar vb. gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik olarak et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmelerde denetimler arttırıldığı bildirildi.
Açıklamada; “Ayrıca İl genelinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinden 2023 yılı İl Gıda Numune alma planı ve Bakanlık Numune alma programı kapsamında numuneler alınmakta ve analizlerinin yapılması amacıyla gıda kontrol laboratuvarlarına gönderilmektedir.” denildi.
“Şikayetlerinizi Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz."
Tuketicilerin aldıkları ürünlerde daha hassas ve dikkatli olmalarını isteyen Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun, vatandaşların gıdalar ile ilgili şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattına bildirmelerini istedi.
Coşkun; "Kurban Bayramının hemen öncesinde özellikle tüketimi artacak olan et ve et ürünlerinin satışa sunulduğu işletmelerde denetimlere ağırlık vermekteyiz. Ancak tüketicilerin de satın aldıkları gıdalar ile ilgili olarak daha hassas ve dikkatli olmalarını, gerekli durumlarda gıda ile ilgili tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz." (Muhyeddin BEYCAN)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01TPAO Batman Petrolspor, basketbol seçmelerini tamamladı
- 02Demir ailesinin mutlu gününde siyaset ve iş dünyası buluştu
- 03DEVA Partisi’nden amatör lige moral desteği
- 04İL BAŞKANI ŞANSİ VE TEŞKİLAT ÜYELERİ KAN VERDİ
- 05DİŞ HASTANESİNE YENİ TOMOGRAFİ CİHAZI
- 0630 MİLYON EKMEK DAĞITILDI
- 07KIZILAY EKİPLERİ BELEDİYEDE KAN BAĞIŞI ALDI
- 08ÖZ BELEDİYE-İŞ SENDİKASINDAN İŞÇİ SINIFINA ÇAĞRI
- 09Belediyede 80 personel alımı için kura çekimi yapıldı
- 10Başkan Çiftçi'den Vergi Dairesi Müdürü’ne ziyaret
- 11İl Başkanı Şahsi, Mobil Narkotik Eğitim Aracını ziyaret etti
- 12CANSUYU’NDAN GAZZE’YE DESTEK
- 13HAVUZ VE ŞELALELERİN BAKIMI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 14VALİ CANALP, SAHA İNCELEMELERİNDE BULUNDU
- 15KORİK MAHALLESİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI




Henüz Yorum yok