"Mardin İli Kültür Envanteri" projesine destek
Batman Üniversitesi, Mardin İli Kültür Envanterinin hazırlanmasına bilimsel destek verdi.
Batman Üniversitesi'nin proje ortağı olduğu ve Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu "Mardin İli Kültür Envanteri" projesi Dicle Kalkınama Ajansı tarafından 981 bin 157 lira 92 kuruş bütçe ile finanse edilecek olan projenin sözleşmesi imzalandı.
"Mardin İli Kültür Envanteri" projesi, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı, Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Alaaddin Aydın ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ın proje sözleşmesini imzalamasıyla resmen başladı.
Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Mardin turizmine çok ciddi katkıları olacak projeyi desteklemelerinden dolayı Dicle Kalkınma Ajansına ve Genel Sekreter Yılmaz Altındağ'a çok teşekkür ettiklerini söyledi.
2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında DİKA tarafından 981 bin 157 lira 92 kuruş bütçe ile finanse edilmeye hak kazanan "Mardin İli Kültür Envanteri" projesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün eş finansmanıyla toplamda bir milyon 308 bin 210 lira 56 kuruşluk bir bütçeye ile 18 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Projenin genel amacı hakkında bilgi veren Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gülriz Kozbe, "Projenin genel amacı, dünya uluslarının ortak mirası olarak kabul edilen kadim Mardin şehrindeki taşınmaz kültür varlıkları ile sit alanlarına dair envanterin çıkarılmasıdır. Bu bağlamda 'Mardin İli Kültür Envanteri' başlıklı proje, Mardin'in tüm ilçelerindeki kültür varlıkları ile sit alanlarının tanıtımı için tek başlık altında gerçekleştirilecek olan en kapsamlı çalışma niteliğini taşımaktadır." dedi.
Batman ilinde 2017 yılında iyi bir uygulama örneği olan "Batman İli Kültür Envanteri" projesini tamamladıklarını belirten Kozbe, Batman Üniversitesi'nden bir grup akademisyeninle birlikte "Mardin İli Kültür Envanteri" projesine destek vereceklerini, envanter çalışması ile her daim çok kültürlü bir yapıya sahip olan Mardin'in envanter açısından içinde bulunduğu eksikliklerin giderilmiş olacağını ifade etti.
Kozbe, proje sonunda projenin kitaplaştırılacağını ve kültürel mirasın gelecek kuşaklara arşiv niteliğinde faydalı bir eser olarak bırakılacağını kaydetti.
Kozbe, projenin Mardin'in tanıtımına katkıda bulunmasının yanı sıra projeden elde edilen veriler ışığında turizm sektörünün yeniden şekillendirilmesi ve yeni tur güzergâhlarının oluşturularak şehrin turizm potansiyelinin arttırılmasına katkıda bulunacağını söyledi. (
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok