
DEVA PARTİSİ, 32 KÖYÜ ZİYARET ETTİ
DEVA, 32 KÖYÜ AYNI GÜN ZİYARET ETTİ
DEVA Partisi Batman İl ve İlçe Teşkilatı, Batman’ın merkeze bağlı 32 köyüne aynı gün ziyaret gerçekleştirdi.
DEVA Partisi Batman İl ve İlçe Teşkilatı tarafından bugün gerçekleştirilen ziyaretlerde, köyde yaşayan vatandaşlar ile bir araya gelinerek, vatandaşların ve köylerin sorunları dinlendi.
Ziyaretler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Bugün tüm Batman teşkilatı olarak, Batmanımızın 32 merkez köyüne aynı gün ziyaret gerçekleştirerek, vatandaşlarımızı dinledik. Maske ve sosyal mesafe kurallarına tam riayet ederek gerçekleştirdiğimiz köy ziyaretlerinde maalesef ilk göze çarpan konular su, yol, okul, işsizlik, elektrik, sağlık ocağı ve internet oldu. Köyde yaşayan vatandaşlar zaruri ihtiyaçlarına bile erişmekte güçlük çekiyor. 21’nci yüzyılın ortasında halen köylerimizde su yok, sık sık elektrik kesintileri var, telefon şebekesi, internet altyapısı yok. Köylülerimiz, muhtarlarımız hiçbir kurumda muhatap bulamamaktan, sorunlarının yıllarca çözüme kavuşamamasından dem vuruyor. Böyle devam ederse, köylerimizin oluşturduğu katma değer gün geçtikçe azalacaktır.” dedi.

Köylerde ciddi bir işsizliğin bulunduğunu ve köyde yaşayan insanların geçim şartlarının da çok zor olduğunu dile getiren Müjdeci,
“Köyde yaşayan her bireyin kaygıları birbirine ortak. Maalesef çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla gelecek için hiçbir umut beslemiyorlar.
“Hızla yoksullaşıyoruz” söylemini sık sık dile getiriyorlar. Köylerimizde yoğun olarak tarım ve hayvancılık ile geçim sağlanıyor ancak tarım ve hayvancılığa yönelik destekler çok az ve genellikle çok geç sağlanıyor.
İnternet altyapısı bir yana birçok köyde telefon şebekesi dahi çok yetersiz seviyede bulunuyor.
Birçok köyde sağlık ocağı yok, olanlarda ise yeterli personel ve doktor bulunmuyor.
Vatandaşlar en küçük sağlık sorunları için şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor.
Bu sorunların her biri köylerimizin kalkınması için büyük bir engel teşkil ediyor.
Eğer ülkenin kalkınmasını, refahını istiyorsak önce köylerimizden ve mezralarımızdan başlamamız gerektiği açıktır.
Bu ziyaretlerimiz, Batman’ın her köyüne, mezrasına, hanesine varıncaya kadar devam edecek” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 02BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 03EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
- 04AK PARTİ’DEN HAFTALIK YÖNETİM TOPLANTISI
- 05BESO’DAN UMRE ZİYARETİ İÇİN ANLAŞMA
- 06GENÇLİKTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SICAK KARŞILAMA
- 07ÇAKAN “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ YARGIYLA MÜMKÜN”
- 08EKMEN BATMAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 09ORHAN DOYAN’DAN İLK KİTAP: “GÖNÜLLERİN EFENDİSİ”
- 10BATMAN’DA MEMURKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ HİZMETE BAŞLADI
- 11MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI DÜZENLENECEK
- 12BATMAN BELEDİYESİ’NDEN YENİ HİZMET KOLAYLIĞI
- 13ÜÇ DERNEĞİN PROJESİ KABUL EDİLDİ
- 14Batman Belediyesi’nden Kaçak Yapılaşmaya Sıkı Denetim
- 15SGK’DA ÜSTÜN BAŞARI BELGELERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Henüz Yorum yok