AP'den Türkiye'ye flaş çağrı
"Türkiye'deki şiddete dönülmesinden şöke olduk" denildiği çağrıda "barış sürecinin sonu, her geçen gün yoğunlaşan bir çatışmaya yol açtı. Sivillere, polis ve askerlere yönelik şiddeti kuvvetle kınıyoruz" sözleri kullanıldı.
Yeşiller Grubu'nun grişimi üzerine AP'deki Hristiyan Demokrat, Sosyalist, Liberal, Sol ve Yeşiller grup başkanlarınca yapldığı belirtilen "Barış Çağrısı"nda, "Türkiye'de şiddete dönülmesinden şoke olduk. Barış sürecinin sonu, her gün yoğunlaşan bir çatışmaya yol açtı. Siviller, polis ve askere yönelik şiddeti kuvvetle kınıyoruz. Ölümlerin daha da çoğalmasının önlenmesi için Türk ordusu ile PKK arasındaki şiddet sarmalı kırılmalı" deniliyor.
"DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDAKİ TÜM BAŞARILAR TEHLİKEDE"
Türkiye'de demokrasinin ilerletilmesi için çok mesafe katedildiğinin belirtildiği çağrıda "Ancak şimdi tüm bu başarılar, son dönemdeki şiddet nedeniyle tehlikede. Şiddetli ihtilaf tüm bölgeye tehdit. İki tarafta gerilimleri artırma stratejilerine odaklanmasını kınıyoruz" deniliyor.
AP siyasi grupları, ihtilafa siyasi çözümün uzlaşıdan geçtiğini vurgulayarak Türk hükümetinden, bu amaçla inisiyatif almasını istediler. ABHaber tarafından yansıtılan çağrıda "Avrupa Parlamentosu'ndan siyasi grupların liderleri olarak ihtilaf taraflarına şiddete son vermeye ve barış müzakerelerine yeniden başlamaya çağırıyoruz" deniliyor ve bu amaçla "tüm tarafların kalıcı olarak silah kullanmaktan vazgeçmeleri" isteniyor.
AB LİDERLERİ DEVREYE GİRSİN
Türkiye'deki tüm etnik ve dini grupların yan yana sadece barış içinde yaşayabileceğini de vurgulayan AP'deki gruplar, çağrılarının son bölümünde de "AB liderlerini, şiddete son verilmesini ve ihtilafın tüm taraflarını müzakere masasına geri oturmasını sağlamak için olası tüm yollara başvurarak derhal harekete geçmeye çağırıyoruz."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 02HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 03RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 04VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 05BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 06KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 07İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 08DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 096282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10Kültür ve lezzet buluşması
- 11BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 126 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 13İHD,738.kez sahaya indi
- 14İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 15KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok