Yılmaz Güney Sineması’nın inşası 2020 yılına kaldı
Yılmaz Güney Sineması’nın inşası 2020 yılına kaldı
Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’in seçim vaatleri arasında bulunan Yılmaz Güney Sinemasının inşası, bütçe yetersizliği nedeniyle 2020 yılına kaldı.
Batman Belediyesi’ne 2016 yılında kayyum atanmasının hemen ardından kentin önemli simgelerinden biri olan Yılmaz Güney Sineması’nın kapısına da kilit vuruldu. Sinema, 30 Ocak 2017 tarihinde elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangında küle dönerken, daha sonra yıkımı gerçekleştirildi. Batman Belediyesi kayyumu tarafından yeniden inşa edileceği yönünde yapılan açıklamalara rağmen, “Sinema yerine yeşil alan olsun” seçeneğiyle anket yapıldı. Anket sonuçlarında yüzde 80 sinema yapılması tercih edilmesi ve sinema salonu projelendirilmesine rağmen inşa edilmedi.
SEÇİM VAADİ YERİNE GETİRİLMEDİ
MA’dan Metin Yoksu’nun haberine göre, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Eşbaşkan adayları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, seçim vaatlerinde sinema salonunun yerinde inşa edilmesine yer verdi. Eşbaşkanlar, geçen 6 aya rağmen sinema salonuna dair vaatlerini yerine getirmezken, sinema inşasının 2020 yılına kalacağı öğrenildi.
2020'DE FAALİYETE GEÇECEK
Seçimler ardından sinema yerinin değiştirileceği tartışmalarına tepkili olan kent halkı, sinemanın aynı yerinde inşa edilmesini talep ediyor. Sinema için yeni bir proje hazırlığında olduklarını belirten Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Nevzat Nemcik, yılsonunda sinema ihalesinin yapılacağını söyledi. Nemcik, ihalenin ardından 200 iş gününde sinema inşasının tamamlanacağını belirterek, “Belediye bütçesi yılın ilk 3 ayında tüketilmişti. 2020 yılı bütçesi içinde planlamamızı gerçekleştirdik. İlk hedeflerimiz arasında sinema salonunu var” diyerek sinema salonunu en kısa sürede kent halkının hizmetine sunacaklarını kaydetti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 02HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 03RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 04VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 05BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 06KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 07İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 08DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 096282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10Kültür ve lezzet buluşması
- 11BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 126 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 13İHD,738.kez sahaya indi
- 14İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 15KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok