BELEDİYE’DEN YANGIN UYARISI
Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıklar, Batman’da çevre yangınları riskini de beraberinde getiriyor.
Batman Belediye İtfaiyesi, özellikle şehir içi ve şehirlerarası güzergâhlarda bulunan refüj, yakın tarla, kuru ot bulunan alanlara rastgele atılan cam ve su şişesi, sigara izmaritlerinin büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.
Her yıl farklı noktalarda çıkan yangınların maddi olduğu kadar aynı zamanda ekolojik dengeyi de ciddi anlamda tehdit ettiğini hatırlatan Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sürücü ve vatandaşların çevreye karşı daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını istedi.
“KÜÇÜK BİR KIVILCIM, BÜYÜK BİR FELAKET”
Yaz aylarında kuru otların bulunduğu alanlarda meydana gelen yangınların çoğunlukla dikkatsizlik sonucu çıktığını belirten Batman Belediyesi, atılan cam parçası ya da söndürülmeden rast gele çevreye atılan sigara izmaritlerinin binlerce dönüm arazi ve ürünün yok olmasına, ağaçların yanmasına ve hayvanların yaşam alanlarının tahrip olmasına neden olabileceğini hatırlattı.
Batman Belediyesi, cam şişe, plastik su şişesinin güneş ışığı altında mercek görevi gördüğünü belirterek “Doğaya atılan her izmarit, her cam ve plastik su şişesi sadece çöplük değil; aynı zamanda yangının ilk kıvılcımı olabilir. Halkımızın çevre temizliğine ve yangın riski taşıyan atıklara karşı daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 02ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
- 03TUAY-DER’den cezaevlerindeki kadınlara dikkat çekme eylemi
- 04BATMAN’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞINA AĞIR DARBE
- 05MİLLETVEKİLİ RAMANLI KOZLUK’TA HALKLA BULUŞTU
- 06SU TANKERİNDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
- 07“KADIN VARSA GÜÇ VAR”
- 08TÜPRAŞ’TA “NORM KADRO” TEPKİSİ
- 09SASON’DA YAĞIŞ SONRASI YOL TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI
- 10BATMAN’DA FETÖ OPERASYONU: 1 GÖZALTI
- 11YENİ KATI ATIK İSTASYONU HİZMETE GİRDİ
- 12BESO’DAN ASRİAD’A ZİYARET
- 13ÇELİK, “YA BU MESELEYİ ÇÖZERİZ, YA DA BU MESELE BİZİ ÇÖZER”
- 14VALİ CANALP “BATMAN 12 GÜN BOYUNCA LEZZET MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ”
- 15PETROL-İŞ’TEN SİLAHLANMAYA KARŞI ACİL TEDBİR ÇAĞRISI




Henüz Yorum yok