
Batman’da esnaf son dönemlerde artan hırsızlık olaylarına tepkili
Ulu cami sokağı esnafı kendilerinin ve işyerine gelen vatandaşların yaşanan hırsızlık olaylarından son derece mağdur olduklarını belirterek, her gün yaşanan hırsızlık olaylarının kendilerini bezdirdiğini söyleyerek, emniyetten sorunlarına kalıcı çözüm bulmalarını istediler.
“Gündüz Emniyet personellerinin veya sabit çarşı bekçisi görevlendirilmesini istiyoruz”
Gün içinde sokaklarının çok işlek olduğunu belirten esnaf Lokman Tay, “Ulu cami sokağımız hemen hemen her vakit yoğunluğun yaşandığı bir sokak. Son birkaç gündür hırsızlık olaylarında ciddi bir artış var. Her gün birkaç vatandaşın ya telefonlar yâda cüzdanları çalınıyor. Bazı müşterilerimiz çocukları için ihtiyaç gereği alış verişini yaptıktan sonra bir bakıyor ki cüzdanı yok. Bizde bu duruma çok üzülüyoruz. İş yerlerimizdeki kameralarımızın da yetersiz kalıyor. Bazen hırsızlık olayına denk geldiğimizde bile; biz baş edemiyoruz. Özellikle emniyet müdürümüzden ricamız ki bu konularda da çok duyarlı olduğunu da biliyoruz. Özellikle gündüz vakitlerinde sabit çarşı bekçisi veya emniyet personellerinin görevlendirilmesini rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Halk ve esnaf hırsızlık olaylarından çok mağdur”
Sokaklarında hırsızlık olaylarında artış olduğunu ifade eden esnaf Metin Avşin, “Son zamanlarda sokağımızda bayağı hırsızlık olmaya başladı. Biz esnaf olarak yetkililerden gün içinde çarşıyı kontrol edecek sabit iki tane bekçi olmasını istiyoruz. Son zamanlarda yaşanan hırsızlık olaylarında vatandaşlarımız perişan hale geldi. Evlerinden alış veriş yapmak için çıkan vatandaşların kalabalıkta cüzdan ve telefonları çalınıyor. Bir gün önce bir müşterimiz alış veriş yaparken cüzdanı çalındı ve bulamadı. Cami’de bile namaz kılanların cüzdan ve telefonları çalınıyor. Mağdur olan halk ve esnaf olarak bu duruma bir an önce yetkililerin müdahale etmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.
“Ulu cami sokağına ya güven timi ya da çarşı bekçileri kalıcı olarak gönderilsin”
Diğer bir esnaf Kutbettin Gök, “Son bir haftadır hırsızlık olayları çoğalmış durumda. Biz esnaf olarak hırsızlara tepki veremiyoruz. En son bayanların namaz kıldığı ulu cami bölümünde bile hırsızlık olayında bir bayanın altın küpesi çantasından çalındı. Alış verişe gelen vatandaşlar bir bakıyorlar cüzdanları çalınmış. Bu olaylarda hem vatandaş mağdur oluyor hem esnaf. Birkaç gün önce esnaf komşumuzun 6 bin lira değerindeki cep telefonu tezgâh üzerindeyken çalındı. Bunun gibi birçok örnek verebilirim. Sayın Emniyet müdürümüzden acilen ulu cami sokağına ya güven timi yâda güvenlik güçlerinden çarşı bekçilerinin kalıcı olarak gönderilmesini istiyoruz.” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 02TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 03ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 04YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 05Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 06DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 07Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 08BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 09HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 10‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 11İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 12İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 13VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 14ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 15MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
Henüz Yorum yok