
Batman’da kentsel dönüşüm semineri verildi
Mimar ve Mühendisler Grubu Batman İl Temsilciliği tarafından aylık düzenlenen “Biz Bize Konuşmalar” programı kapsamında kentsel dönüşüm uygulamaları mimar ve mühendislere tanıtıldı.
Konuyla ilgili bilgilendirme semineri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Harita Mühendisi M. Ali Oduncu tarafından verildi.
Kentsel dönüşüm uygulamaları tanıtım programı konulu etkinliğe katılan Oduncu, mimar ve mühendislerden oluşan grup üyelerine Kentsel Dönüşüm Yasası uygulamaları kapsamında, riskli binaların tespit süreci, yıktırılmaları, yıkım sonrası uygulamalar, finansal destekler, kira yardımları, başvuru süreci konularında bilgilendirme yaptı.
Seminerde; Ruhsatlı veya ruhsatsız yapıların Kentsel Dönüşüm yasasından istifade edebilecekleri, riskli binaların yıktırılması halinde 18 aylık kira yardımı yapılacağı, Batman için aylık kira yardımının 625 TL olarak belirlendiği ayrıca Tapu, Belediye, Noter, Kadastro ve benzeri kurum harçlarından muaf olduğu konularına değinildi.
Oduncu, ülkemizde pek çok binanın mühendislik hizmeti almadan yapıldığı, malzeme ve işçilik açısından tekniğe uygun olmadığı, özellikle beton kalitesinin çok düşük olduğu ve deprem açısından risk taşıdığının belirlendiğini söyledi.
Oduncu, bu yüzden ekonomik ömrünü tamamlamış, eski binaların yenilenerek, modern, deprem yönetmeliğine uygun, mühendislik hizmeti alan yapıların, yaşam alanlarının tasarlanmasının büyük önem arz ettiğini belirtti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mimar ve Mühendisler Grubu Batman il Temsilcisi Murat Altun, “Bu etkinlikle ilimizde faaliyet gösteren mimar ve mühendis üyelerimizin kentsel dönüşüm uygulamalarının faydaları ve karşılaşılan problemlerin çözümlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Her ay düzenlediğimiz biz bize konuşmalar adı altındaki toplantılarında kamu, kurum ve kuruluşlarımızdan belirlediğimiz konu hakkında uzman yetkilileri davet ederek bilgi alışverişini sağlamayı çalışmaktayız. ” dedi.
Program mimar ve mühendislerden gelen soruların cevaplamasıyla son buldu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 0242 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 04Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 0598 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 06GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
- 07ÖNCE CAMİYE SONRA SPOR SALONUNA
- 08KOZLUK’TA ‘YÜZME BİLMEYEN’ KALMAYACAK
- 09Petrolsporlu Pehlivanlar, Bölge Şampiyonu Oldu
- 1026 BRANŞTA 11 BİN KAYIT YAPILDI
- 11BAŞARILI ATLETLERE ÖZPERK’TEN EŞOFMAN
- 12BOLU KAMPINDA PETROLSPOR’A ANLAMLI ZİYARET
- 13DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE VE HASTANELERE ELEŞTİRİ
- 14UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 15HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
Henüz Yorum yok