
Bahçıvanlık kursunda kadınlar toprakla buluştu
Batman’da ilk defa açılan bahçıvanlık kursunda kadınlar bir araya geldi. Kadınlar, ellerine kazma kürek alarak bahçede ekim yaptılar.
Batman’da GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına bağlı 19 Mayıs Mahallesi Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde açılan bahçıvanlık kursuna 14 kadın katılıyor.
Bahçıvanlık kursuna katılan kadınlar ellerine kazma kürek alarak ağaç dikip sebze ekiyorlar.
Kadınlar ayrıca hava temizleyici bitkileri saksılarda yetiştiriyor. Bahçe kursuna gelen kadınlar sosyal mesafeye uyarak ve maskelerini takarak çalışıyorlar.
Kurs hocası Güney Karatay, Batman’da ilk defa bahçıvan kursu açtıklarını söyledi.
14 kadın kursiyerin olduğunu belirten Karatay, “Onları toprakla buluşturduk. Zaten çoğu evlerinde bahçeleri ile uğraşıyorlar ama biraz daha profesyonel eğitim vermeye çalıştık. Budamayı öğrendiler, tabi salgın dolayısıyla biraz geç başladı ekimlerimiz. Ayçiçek tarlası yaptık. 41 tane böğürtlen, 40 tane üzüm fidesi ektik. Şu anda şu mevsimde fasulye, domates, bu bölgede yetişen ürünleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Sınıfımızda hava temizleyici bitkileri saksıda yetiştirmeye çalışıyorlar. Bu şekilde hem stres atıyorlar hem de toprakla buluşuyorlar. Kursumuz 5 buçuk ay sürecek.” dedi.
Kursiyer Dilber Olgun, yeni şeyler öğrenmek için bahçıvanlık kursuna geldiğini, ağaçların ekimini en ince ayrıntısına kadar öğrendiklerini ifade etti.
Kursiyer Şükran Okalin ise kurs sayesinde çiçek ekmeyi, domates, meyve, sebze ekmeyi öğrendiğini kaydetti.(İLKHA)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 02BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 03EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
- 04AK PARTİ’DEN HAFTALIK YÖNETİM TOPLANTISI
- 05BESO’DAN UMRE ZİYARETİ İÇİN ANLAŞMA
- 06GENÇLİKTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SICAK KARŞILAMA
- 07ÇAKAN “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ YARGIYLA MÜMKÜN”
- 08EKMEN BATMAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 09ORHAN DOYAN’DAN İLK KİTAP: “GÖNÜLLERİN EFENDİSİ”
- 10BATMAN’DA MEMURKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ HİZMETE BAŞLADI
- 11MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI DÜZENLENECEK
- 12BATMAN BELEDİYESİ’NDEN YENİ HİZMET KOLAYLIĞI
- 13ÜÇ DERNEĞİN PROJESİ KABUL EDİLDİ
- 14Batman Belediyesi’nden Kaçak Yapılaşmaya Sıkı Denetim
- 15SGK’DA ÜSTÜN BAŞARI BELGELERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Henüz Yorum yok