
ÇATOM’da üretilen ürünler İstanbul’da satılıyor
Kadınların el emekleriyle ürettiği ne varsa bünyesinde toplayan, üretimin yapılabilmesi için gerekli her türlü desteği veren ÇATOM projesiyle Sason’lu kadınlar kendi emekleriyle ürettikleri ürünler pazardaki yerini aldı.
Sason ÇATOM’da kadınların el emeği göz nuru ürünleri bileklikler, kolyeler İstanbul, Beşiktaş Ortaköy’deki pazarda yerini aldı. ÇATOM Takı Tasarım kurs öğretmenlerinden Samet Taşdemir, “Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan ilçemizin gelir modelini çeşitlendirmek gerekliliğinden yola çıkılarak hazırlanan bu projede, eğitimle yetkinlik kazandırma ve bunu üretime dönüştürmeye çalışılmaktadır. ÇATOM, bu çalışmaların merkezine kadını alarak faaliyete başladı. Özellikle tarım ve hayvancılığın dışında kalmış, ya da herhangi bir sebeple işini kaybetmiş kadınların istihdamına öncelik tanıyarak, takı tasarımı ve üretimi yapılmaya başlandı.
ÜRÜNLER PAZARDA SATILIYOR
Alanında uzman eğitmenler tarafından takı tasarımı dersleri alan 80 kadın, daha önce hiç bilmedikleri bir alanda çalışmaya başlayarak, özgün mesleklerini edinmiş oldu. Ürettikleri ürünler başta Türkiye ve yurtdışı pazarlarda satılarak bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratılacak. Dolayısıyla; kadınlarımızın da kendi aile bütçelerine sağlayacakları katkıyı da göz ardı etmemek lazım. Şu anda üretilen ürünlerimizin çoğu batı illerinde bulunan pazarlardaki yerini aldı. Kadınlar daha da profesyonelleştiği zaman kendi ürünlerini buldukları pazarlarda ve sanal ortamda satabileceklerdir. Buda aile ekonomisine büyük katkı demektir. Burada kadınlar ürünlere hayallerini yaratıcılıklarını bileklikler ve kolyeler üzerine işliyor. Çok iyi ürünler ortaya çıkıyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 02DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 031.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 04Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 05HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 06“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 07TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
- 08NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
- 10UYUŞTURUCU SEVKİYATINA BÜYÜK DARBE
- 11BAYINDIR’DA KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 12BAŞKAN YILMAZ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ÇAĞRISI
- 13RUNKARA’DA PETROLSPOR RÜZGARI ESTİ
- 14ALTYAPI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDIĞI ALANLARDA YOĞUN MESAİ
- 15PETROLSPOR, LİGDE 7'DE 7 YAPTI
Henüz Yorum yok